AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Biga’da İmam Hatip Lisesi mezunları ile bir araya geldi. Turan, gece de Örtülüce köyünü ziyaret ederek köy meydanında vatandaşlara seslendi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun düzenlediği Biga İmam Hatim Lisesi mezunları yemeğine katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Turan, “Türkiye’nin kaderini değiştiren İmam hatiplilerin Biga’da da Çanakkale’nin kaderini değiştireceğini düşünüyorum. Biga’ya çok görev düşüyor. 13 yıldır kazanılanın tümünü, demokrasi anlamında, ekonomi anlamında tüm kazandığımızın kalıcı olması için önümüzde bir imkan var. Büyük bir sınav var. Bu sınavda, bu kardeşinizin sırtında tek bir ter kalmasın diye uğraştığına şahitsiniz” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Av. Bülent Turan, daha sonra ise Biga’nın Örtülüce köyüne giderek köy meydanında halka seslendi. Turan, “Ben, Biga’yı çok iyi biliyorum, çok önemsiyorum. Ben Lapsekiliyim, mastırımı Biga’da yaptım. Biga’nın, Bigalının sorunlarını, isteklerini yakından biliyorum. Bunları hep birlikte çalışarak çözeceğiz, çözüyoruz. Örtülce köyünün dere ıslah projesi sonu varmış onu da hallediyoruz. İhale yapılıyor, 2016 yılında bitecek. Örtülüce Biga grup yolunun ihalesi yapıldı. AK Parti’den daha iyi hizmet yapan olamaz. Onlar konuşur, AK Parti iş yapar. Daha bu başlangıç. Bunun gibi bir çok çalışmamız olacak. Gittiğimiz her yerde en yaşlımızı bulduk, elini öptük, hayır duasını aldık. Ancak bizlerde sizlerden destek istiyoruz. Ben buranın çocuğuyum, Çanakkale’nin çocuğuyum. Buradayız, bir yere gitmeyiz. Ben iş yapmak istiyorum. O yüzden bize sahip çıkın, beraber koşalım, beraber yorulalım” diye konuştu.
“CHP SEÇMENİ AK PARTİ İKTİDARININ DEVAMINI İSTİYOR”
Yapılan anketlerde, CHP’ye oy vermiş olanların da AK Parti iktidarının devamını istediğinin ortaya çıktığını söyleyen Turan, “İşte yapılmış olan son anket ortada. CHP’ye oy vermiş seçmenlerin yüzde 65’i, AK Parti iktidarının devam etmesini istiyor. İnsanlar kaos, belirsizlik istemiyor. İnsanlar artık istikrardan memnun. Kimse koalisyon günlerine geri dönmeyi istemiyor. Hatırlayın o günleri, AK Parti iktidarından önceki günleri. IMF kapısında para bekleyen bir Türkiye, hastanelerde rehin kalanların olduğu, ilaç kuyruklarında, tüp kuyruklarında bekleyenlerin olduğu Türkiye’yi. Şimdi artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye’de bu manzaralar yok. Yıl 2002. Türkiye’de 22 banka battı. Bu bankalardaki paralar, devlet garantisindeydi. Bu ne demektir biliyor musunuz? Yani senin cebinden aldı, senin alın terinden aldı, 22 bankanın borcunu zenginlere ödedi. AK Parti iktidarında bir tek banka batmadı. Ziraat Bankası zarardaydı. Devamlı ’görev zararı’ diyorlardı. Şu anda Avrupa’nın en karlı bankalarından bir tanesi oldu Ziraat Bankası. Yüzde 59 faiz ile çiftçiye kredi veriyordu, şimdi yüzde 5 faiz ile veriyor. Nereden nereye. Benim Aksaray’da avukatlık bürom var. Borçlu - alacaklı gelir bize, dövizle borcu var. Anlaşma yaparız. Az ileride Beyazıt’ta döviz büroları var. Aksaray - Beyazıt arası, arabayla 2 dakika, yürüyerek 10 dakika. Ararız döviz bürosunu, deriz ki; ‘Borçlu - alacaklı burada, oraya geliyoruz. Hesabı yap, kaç bara borcumuz var bilelim.’ Derdi ki; ‘Sayın avukatım, hesabı burada yapalım.’ Neden? Aksaray’dan Beyazıt’a gidene kadar döviz değişir diye ‘hesabı burada yapalım’ derdi. Böyle bir ülkeye yatırım yapılır mı? Yol yapılır mı? Turist gelir mi? Ama Türkiye şimdi bambaşka bir yerde. Eskiden Yunanistan vardı. Dünyanın göz bebeğiydi. Ama şimdi Yunanistan kaldı mı? Dünyada büyüyen 2 ülke var. Çin ve Türkiye. İşte milliyetçilik, vatanseverlik bu” diye konuştu.