Antalya’da 1980 yılındaki 1 Mayıs eyleminde vurularak hayatını kaybeden 14 yaşındaki Arif Koparan, vurulduğu yerde kırmızı karanfillerle anıldı.
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri DİSK, KESK, TMMOB, TTB 1980 yılında 1 Mayıs eylemleri sırasında hayatını kaybeden Arif Koparan için toplandı. Kazım Özalp Caddesi sonunda Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, bir süre slogan atıp, 1980 yılında Antalya’da 1 Mayıs eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybettiğini iddia ettikleri 14 yaşındaki Arif Koparan’ı andı.
Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, 1980 yılında yaşanan olayı hatırlattı. Öztürk, 1 Mayıs eylemleri sırasında kalabalık bir kitlenin Cumhuriyet Meydanı’na gitmek üzere üzere kapalı yoldan yürüdükleri sırada güvenlik güçlerinin engeliyle karşılaştıklarını söyledi. Engellemeye karşı koyan grup ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedenin büyümesi üzerine silah seslerinin duyulduğunu söyleyen Öztürk, ortaöğretim öğrencisi 14 yaşındaki Arif Koparan’ın vurulduğunu ifade etti. Öztürk, Koparan’ın polis tarafından vurulduğunu ve vücudunda da çok sayıda kurşun izine rastlanıldığını öne sürdü.
Grup, açıklamanın ardından Arif Koparan’ın vurulduğu yere gelerek buraya ellerindeki kırmızı karanfilleri bıraktı.