1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart'ta çeşitli etkinliklerle kutlanarak suyun önemine dikkat çekiliyor. Rize’de de RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi tarafından “Sürdürülebilir Su Yönetimi’ paneli düzenlendi. Moderatörlüğünü Su Ürünleri Fakültesi dekan yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Ağırbaş’ın yaptığı panel de artan su krizinin, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden bir olgu olduğu vurgulandı.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Kayış ve Tarım ve Orman Bakanlığı Rize İl Müdürü Murat Genç’in açılış konuşmasını yaptığı panele konuşmacı olarak  katılan Rize Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Bünyamin Nalkıran Rize Belediyesi Su Yönetimi , Prof. Dr. Bülent Verep Su Kirliliği ve Çevresel Problemler, Prof. Dr. Ülgen Aytan Sucul Ekosistemler Üzerinde Büyüyen Tehdit: Mikroplastikler ve Doç. Dr. Veli Süme Yaşam, İklim ve Uygarlık Bakımından Suyun Önemi konularında katılımcılara bilgi verdi.

Meteorolojinin uyardığı Çankırı’da dolu yağışı etkili oldu Meteorolojinin uyardığı Çankırı’da dolu yağışı etkili oldu

“SUYU İYİ YÖNETMEK GELECEK NESİLLERE BIRAKACAĞIMIZ EN İYİ MİRAS “
Panelin moderatörlüğünü yapan Su Ürünleri Fakültesi dekan yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Ağırbaş İklim ve Su ilişkisinden bahsettiği konuşmasında artan sera gazı emisyonlarına bağlı olarak ortaya çıkan küresel ısınma ve iklim değişikliğinin birçok etkisinin olduğuna dikkat çekti. Ağırbaş iklim değişikliğinin özellikle su kaynakları üzerinde oluşturduğu baskı, kuraklık ve erişilebilir su kaynaklarını ciddi anlamda tehdit ettiğini dile getirerek suyu iyi yönetmenin gelecek nesillere bırakacağımız en iyi miras olduğunu ifade etti.