KAN Hastalıkları Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen 2’nci Güncel Kan Hastalıkları Kongresi’nde, yeni tedavi yöntemleri ile hastaların sağlık ve sosyal sorunlarına ilişkin paneller gerçekleştirildi.
Kan Hastalıkları Federasyonu tarafından Antalya’daki bir otelde düzenlenen 2’nci Güncel Kan Hastalıkları Kongresine, Türkiye’nin çeşitli kentlerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 75’i hasta, 175 doktor ve akademisyen katıldı. Kongrede, başta talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları gibi genetik hastalıklara ilişkin paneller gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılınç’ın başkanlığında gerçekleştirilen kongrede hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelik 3 günlük bilimsel istişare programları gerçekleştirildi. Talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının yeni tedavi yöntemleri ile vaka çalışmaları üzerine verimli bilgi paylaşımlarının gerçekleştirildiği kongrede hasta ve ailelerine yönelik de paralel oturumlar yapıldı. Oturumlarda talasemi ve orak hücre anemi hastalarının sosyal ve mesleki sorunlarına yönelik meslek danışmanları tarafından bilgiler aktarıldı, proje uzmanları tarafından ise derneklere yönelik hibe fonları ve proje yönetimi hakkında eğitimler verildi. 
Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, toplumsal bir sorun haline gelen kan hastalıklarının önlenmesi amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Özellikle kamu kurumu ve kuruluşlarının yanında aynı zamanda bu alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşları da geçmişten günümüze kadar üzerlerine düşen görevleri yerine getiriyor. Kongremizde sağlık alanında yaşanan son gelişmeler istişare edildi. Verimli geçen kongremiz her yıl büyüyerek devam edecek. Başarılı geçen kongrenin ardından Kan Hastalıkları Federasyonu olarak Nisan 2020'de gerçekleştireceğimiz kongrenin uluslararası boyutta olmasına yönelik hazırlıklara başlandı. Emeği geçen hocalarımıza ve sponsor firmalara teşekkür ederim” dedi.

FOTOĞRAFLI