İnternet ve mesaj olanakları nedeniyle cep telefonu ve bilgisayarları yaygın olarak kullanan öğrencilerin, bu alışkanlıklarının günümüzde engellenemeyeceği ancak kısıtlama getirilebileceği belirtildi.
Özel Çukurova Bilfen Lisesi velilerine yönelik “Çocuk Eğitiminde Anne-Babanın Rolü” konulu seminerde konuşan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi sorumluları Tuğba Karabudak ve Esra Beyhan bilgi teknolojilerinin yoğun kullanımı konusunda velileri uyardı. Rehberlik Birimi olarak uzmanlar, “ Lise çağındaki öğrencilerin teknoloji kullanımı hat safhada. Bunu engellememiz mümkün değil. Çünkü çok hızlı yayılan bir sosyal medya ağı var. Ama bu durumu kısıtlamamız mümkün“ dediler.
Uzmanlar, Bilfen Lisesi velilerinin yoğun katılım gösterdiği seminerde sözlerini, “Biz okula girince öğrencilere sepet sistemi uyguluyoruz. Sınıfta telefonları alıp bir sepete koyuyoruz ve çıkınca geri veriyoruz sizler evlerinizde belki bunu yapamazsınız ama ders çalıştığı süre boyunca telefonun yakınında olmamasını kontrol edebilirsiniz" diye sürdürdüler.
Özel Çukurova Bilfen Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi sorumlularından Tuğba Karabudak velilere; çocukların başarısı için çaba gösterirken, onların üzerinde kaygı arttıracak söz ve davranışlardan kaçınmalarını da tavsiye etti. Karabudak şöyle konuştu:
“Bu çaba sürecinde anne baba olarak olumlu sözler kullanımı, kaygı arttıracak yaklaşımlardan kaçınma, çocukların bir birey olarak sorumluluklarını üstlenmekte sınırların net çizilmesi gibi konulara önem verilmeli. Unutmayın ki, başarıda ölçüt başkaları değil, çocuğunuzun kendisi olmalıdır. Bunun için çocuğunuzu kesinlikle başkalarıyla kıyaslamayın ve lütfen en sağlıklı geri bildirim ve farkındalıklar için okulla sıkı iş birliği içerisinde olun.”
Özel Çukurova Bilfen Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi uzmanları, ayrıca velilerden, çocuklarının olası başarısızlık durumunda bunun aile içerisinde “utanç verici bir durum” değil, “çaba gösterince aşılabilecek bir engel” olarak kabul edip, bunu da çocuklarına hissettirmelerini istediler.
Seminerde, Bilfen velilerinin konuyla ilgili çeşitli konulardaki soruları da Tuğba Karabudak ve Esra Beyhan tarafından yanıtlandı.