Çukurova Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü ihtiyacı olan okulları belirleyip boyuyor.
Öğrenciler son olarak Seyhan ilçesi, Meydan Mahallesi’ndeki Mithatpaşa Ortaokulu’nu baştan aşağı boyadı.
Çukurova Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü sözcüsü Şahin Kaymak, her yıl düzenli olarak en az iki defa okul boyama etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bize ihtiyacı olduğu söylenen okulları tek tek ziyaret ediyoruz. Bunların içinden en kötü durumdaki okulu seçip boyama işlemini hafta sonları gerçekleştiriyoruz. Her seferinde yaklaşık 20 okul geziyoruz. Boyayı bugüne kadar Filli Boya ve Riga Boya gibi büyük firmaların sağladığı desteklerle elde ediyoruz. Fırça, rulo gibi eksikleri ise yerel esnaftan sağlıyoruz. Yemek ve yol için belediyelerden destek alıyoruz" dedi.
Okul boyama çalışmasının her seferinde kendilerine büyük heyecan uyandırdığını ifade eden Kaymak. "Bizi bunca zaman yalnız bırakmayan esnaflarımıza ve firmalarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Şahin Kaymak, kulüp olarak bu etkinliklerin dışında lösemili çocukları ziyaret, huzurevi ziyareti, kitap okuma etkinlikleri, cezaevindeki çocuklarla atölye çalışmaları, kimsesiz hayvanlarla ilgili çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldıklarını kaydetti.