AK Parti Adana Milletvekili Av. Mehmet Şükrü Erdinç Aladağ’da AK Parti Adana Milletvekili Adayı Ramazan Demir’e yapılan saldırının basit bir saldırı olmadığını belirterek, “Öldürmeye yönelik bir saldırı” dedi.
TV A’da yayınlanan ve moderatörlüğünü Gazeteci Selahattin Sekin’in yaptığı ‘Gazeteci’ programı inşaatı bitmek üzere olan yeni Adana Bölge Adliye Mahkemesi binası önünden canlı yayınlandı. Programa konuk olan AK Parti Adana Milletvekili Av. Mehmet Şükrü Erdinç, hükümetin 13 yılda Adana’ya yaptığı 19,5 milyar TL’lik yatırımların arasında yer alan Adana Bölge Adliye Mahkemesi ve Türkiye’nin en büyük 3. adliye sarayı olacak Adana Adliye Sarayı hakkında yerinde bilgi verdi. Bölge Adliye Mahkemesi’nin Adana, Osmaniye, Mersin ve Hatay olmak üzere 4 ile hizmet vereceğini belirten Av. Erdinç bir nevi küçük Yargıtay görevini üstlenecek bu mahkeme ile yargılamanın hızlanacağını söyledi. Av. Erdinç, şöyle devam etti:
“Bölge Adliye Mahkemesi yaklaşık 40 dönümlük arazi üzerine kurulmuş 106 metrekare kapalı alana sahip bir bina ve yüzde 80’i bitmiş durumda. 2015’in sonunda bitmesini öngörüyoruz. Ayrıca Yeni Adliye Sarayımızda 2017 yılında tamamlandığında binlerce Adanalı buralarda istihdam edilecek. Adliye Sarayımıza eski çalışanların yanında yaklaşık bin civarında işçi alımı olurken Bölge Adliye Mahkememiz için sıfırdan alımlar yapılacak. Adanalı için iş, aş olacak.”
AK Parti Adana Milletvekili Adayı Ramazan Demir’e yapılan saldırının çok ciddi bir saldırı olduğunu belirten Av. Erdinç “Sadece korkutmaya yönelik bir saldırı olsa eli, omuzu anlarız ama direk akciğer bölgesinde batına gelecek biçimde bir bıçaklı saldırı öldürmeye yönelik bir saldırıdır. Zanlılar jandarma ekiplerimizin girişimi sonucu olaydan hemen sonra yakalandılar. Olaya karışan araç da yakalandı. Araç Sayın Valimizin bahsettiği gibi Milletçi Hareket Partisi bayrakları ile süslenmiş bir araç. Aldığımız ilk bilgiler ise saldırganın Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait ASKİ bünyesinde çalışan bir personel olduğu yönünde. Burada bazı eller tarafından amaçlanan olay AK Parti tabanının sokağa çekilmek istenmesidir. AK parti tabanı asla bu tahriklere gelmeyecektir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’nden bu olayı şiddetle, nefretle kınamalarını, bu tür faillerin artık belediye bünyesinde bulundurulmamaları noktasında gayret göstermelerini ve hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ASKİ personelinin MHP afişlerini asarken görüntülenmesi üzerinden sert sözlerle eleştiren Av. Erdinç, “Tarafsızlıktan bahseden bir belediye başkanının milletin kendisine ait olan malları bir siyasi partinin emrine tahsis ederek kullandırmasını ne ile izah edebiliriz? Bunun açıklaması ve mazur görülecek yanı yoktur. Kamuya ait araçları, milletin araçlarını bir siyasi partinin afişlerini, bayraklarını astırmak için kullanması millete karşı yapılmış en büyük haksızlıktır. Ayrıca kamu mallarını bir siyasi partiye kullandırmakla suç işleniyor. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli hukuki işlemleri başlattılar sonucunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.