Özel Kozan Ortadoğu Hastanesi’nde endoskopik kapalı böbrek ameliyatına alınan hasta, böbreğindeki 7 santimetre büyüklüğündeki taştan kurtuldu.
Özel Kozan Ortadoğu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Sarıoğlu, böbrek taşı ameliyatlarının artık daha az cerrahi kesi ile ve hatta hiç kesi olmadan yapılmasının tedavi ve taburcu olma sürelerini azalttığını belirtti. Sarıoğlu, “Endoskopik kapalı böbrek ameliyatlarında hastanın sırtında bir santimetre civarında ufak bir kesi açılarak böbreğin içerisine bir iğne ile ulaşılır. Bu iğne üzerinden böbrek içerisine bir çalışma kanalı yerleştirilir taşlar bu kanalın içerisinden geçebilecek boyuta gelene kadar böbrek içerisinde kırılır ve çıkarılır” şeklinde konuştu.
Bir santimetreden büyük böbrek taşlarında ameliyat kararı aldıklarını belirten Op. Dr. Emin Sarıoğlu, “Böbrek ağrısı şikayetiyle hastanemize başvuran Soner Özev’in yapmış olduğumuz tetkiklerinde sağ böbreğinde 6-7 santimetre büyüklüğünde böbrek taşı olduğunu belirledik. Böbrekte orta derece şişliği de olan hastamız için ameliyat kararı aldık. Belden uyuşturarak yaklaşık bir saat süren başarılı bir Endoskopik kapalı böbrek ameliyatıyla hastamızı böbrek taşından kurtardık. Hastamızı da 2 gün gözetim altında tuttuktan sonra taburcu ettik” dedi.
Soner Özev ise “Vücudumda büyük bir yara izi kalmadan böbrek ameliyatı olarak, 2 gün sonra da taburcu edildim. Kozan Ortadoğu Hastanesi’ne ve Op. Dr. Emin Sarıoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.