Adana Hakkı Polat Anadolu Lisesi ve Türk Kızılayı Adana Şubesi işbirliği ile kan bağış kampanyası gerçekleştirildi.
Katılımın yoğun olduğu kan bağış kampanyasına, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Tunçhan Demir, Hakkı Polat Anadolu Lisesi Müdürü Habip Bilgin, öğrenci ve velileri katıldı.
KAN SÜREKLİ BİR İHTİYAÇ
Öğrencilerinin kanın sürekli bir ihtiyaç olduğu bilincine sahip olduğunu söyleyen Adana Hakkı Polat Anadolu Lisesi Okul Müdürü Habip Bilgin, “Kampanyamıza destek veren bizleri yalnız bırakmayan velilerimize sonsuz teşekkür ederim. Türk Kızılayı milletimizin önemli bir ortak değeri, Kızılaya’a yardım etmek bizler için mutluluk çünkü Türk Kızılayı ihtiyaç anında yoksullukta, afetlerde, kan ihtiyacında koşulsuz olarak insanımıza yardım ediyor. Bu yardıma öğrencilerimizle katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kızılay için ilerleyen tarihlerde farklı kampanyalar da gerçekleştireceğiz” dedi.
KAN BAĞIŞI TATLI BİR REKABET HALİNE GELDİ
Adana’da okullar arasında rekabet konusu haline gelen kan bağışı kampanyalarının kan ihtiyacı için büyük önem taşıdığına değinen Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “18 yaşından küçük olan öğrencilerimiz kan bağışı yapamıyorlar ancak yapabilecekleri en güzel şeyi yapıyorlar. Kan bağışı ile ilgili bilgi edinerek, önemini kavrayarak velilerini, yakınlarını teşvik ediyorlar. Bu bilinçli nesil ülkemizin geleceği onlarla gurur duyuyor, bu güzel çocukları yetiştiren ve Türk Kızılayı’na gösterdiği ilgi ve destekten dolayı Okul Müdürü Habip Bilgin’e, bu güzel çocukları yetiştirdikleri için öğretmen ve velilerine teşekkür ederim. Bir başkasına karşılıksız yardım etmenin önemini bilmek ve birlik beraberlik bilinci ülkemiz ve gelecek nesillerimiz için umut verici” ifadelerini kullandı.