Mercedes marka otomobil tutkunları "Mercedes-Benz Türkiye Kulübü" çatısı altında bir araya geldi. Mercedes tutkunları, kulübün açılışını mini buluşma ile kutladı
Çeşitli şehirlerden de gelen eski ve yeni yüzlerce aracın katılımıyla gerçekleşen Mercedes-Benz Kulübünün açılış toplantısı ve buluşması birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
Kulübün Kurucu Başkanı Turizmci Vedat Öndaş, açılış konuşmasında, kulübü kuralı kısa bir zaman olmasına rağmen Türkiye’de 26 şehirde, yurtdışında ise Amerika, Almanya, Fransa ve Bulgaristan’da kulübün teşkilatını kurduklarını belirtti.
"Mercedes-Benz kulübü olarak 40 şehir ve 40 ülkede faaliyet göstermeyi hedefliyoruz" diyen Öndaş, "Dünyanın en büyük Mercedes-Benz kulübü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Sosyal medyada yaptığımız çalışmalar neticesinde de çok hızlı sonuçlar aldık ve kısa sürede 60.000’e yakın kişiye ulaştık. Bu kulüpler camiasında bir rekordur" dedi.
"HEP BİRLİKTE YA DA HİÇ"
Mercedes’in dünyanın en iyi otomobilini üretmek için yola çıktığında "En iyisi ya da hiç" dediğini ve muhteşem otomobiller ürettiğini ifade eden Öndaş, şunları kaydetti:
"Biz de Mercedes’in açtığı yolda ilerleyerek aile olmamıza vurgu olarak ‘Hep birlikte ya da hiç’ diyoruz. Geçtiğimiz haftalarda üyelerimizin talebi doğrultusunda başta lastik üreticileri ve sigorta şirketleri olmak üzere birçok marka ile iletişime geçtik. Üyelerimizin taleplerini ilettik. Onlara Mercedes kullanıcısına ulaşmanın en kolay ve en emin yolu kulübümüzden geçtiğini, bizlerin müşterinin ta kendisi olduğumuzu anlattık. Hepsinden çok olumlu tepkiler aldık. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde ürün tedarikçilerimizle birlikte güzel etkinliklere imza atacağız. Öte yandan Mercedes-Benz Türkiye Kulübü aile olgusu üzerine kurulmuş bir topluluktur. Para hiç bir zaman önceliğimiz olmadı. Bu nedenle üyelik ücretini sembolik bir rakam yani sadece yıllık 50 TL olarak belirledik. Adına ‘Mini Buluşma’ dediğimiz bu toplantımız aslında aynı zamanda ‘Büyük Buluşma’nın provası niteliğindeydi. Eksiklerimizi tamamlayıp dünya Mercedes kulüplerini Türkiye’ye davet edeceğiz. Yakın çevre ülkelerden bir çok araç buluşmamız için Türkiye’ye gelecek."
Öndaş, "Büyük Buluşma" organizasyonu hazırlıklarına şimdiden başladıklarını ifade ederek, tüm Mercedes sevenleri kulübe davet etti.
Daha sonra birbirlerinin araçlarını incelediği ve sosyal medyadan tanışan ancak yüz yüze henüz görüşemeyen kişilerin kaynaştığı buluşmada kulübün üyelerine yeni araç camı logoları dağıtıldı.