Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Kent Konseyi tarafından Seyhan Oteli’nde düzenlenen etkinliğine katılarak, Kent Konseyi bünyesindeki sivil toplum örgütleri yöneticileri, bürokratlar ve sendikacılarla, Adana’ya daha kaliteli hizmet konusunda istişarede bulundu.
Adana’nın çeşitli sosyal katmanlardan oluşmuş bir yapı olduğunu ve bu sosyal katmanların temsilcileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Sözlü, “Türkiye’nin üretim ekonomisine geçebilmesi için öncelikli şart güçlü demokrasidir” dedi.
Adana’nın her yönden gelişmesi ve kalkınması için göreve geldikleri günden itibaren canla başla çalıştıklarını aktaran Başkan Sözlü, şöyle devam etti:
“Adana’nın kalkınması için biz yerelde gece gündüz çalışıyoruz. Ancak ülkemiz, ekonomisini, demokrasisini güçlendirmezse, demokrasisini kökleştirmezse, cumhuriyeti gelişmiş bir demokrasi ile taçlandırmazsa, ne üretim ekonomisine geçebilir ne refah toplumumun bir parçası olabilir. Dünyada kim demokrasiyi inşa ettiyse onlar üretim ekonomisini inşa etmiştir. Bu her yerde aynıdır. Gazı olan, madeni olan, petrolü olan değil, hukuku ve demokrasisi olan zengindir. Demokrasiyi kimse sipariş üzerine özümseyemez. Demokrasi hediye edilmez. Demokrasi olgun, ufuk sahibi ve veraset sahibi toplumların inşa ettiği bir yapıdır. Bir millet kendi arzu ediyorsa demokrasisini inşa edebilir.”
Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özden ise, Adana’nın odak şehir olması için sık sık bir araya gelerek istişarede bulunduklarını belirterek, “Adanamızın sorunları hepimizin sorunu. Yaşama kalitesi yüksek, kent ekonomisi güçlü, mimari dokusu korunan, kendi içinde bütünleşen, kent kimliğini oluşturmuş, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşadığı, engelsiz ve insan odaklı bir Adana’ya ulaşmak hedefimizdir” diye konuştu.