TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, istikrarın devamı için tek parti iktidarının şart olduğunu belirterek, "Türkiye koalisyonla yönetilemez" dedi.
Seçim çalışmalarını Kurtuluş Mahallesi’nde esnaf ziyaretleriyle sürdüren Ünüvar, esnafın taleplerini dinledi, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla sohbet edip, AK Parti’ye destek istedi. Ünüvar, yol üzerindeki bir kreşi de ziyaret ederek, çocuklarla sohbet etti.
Esnaf ziyaretlerinin ardından, Tellidere Mahallesi’nde bir çayocağında vatandaşlarla sohbet eden Ünüvar, AK Parti’nin, ülkenin ekonomik anlamda kalkınmasının yanında, özgürlükleri de genişlettiğini belirtti. Geçtiğimiz dönemde başörtülü vatandaşların çok büyük acılar yaşadığını hatırlatan Ünüvar, "Çocuklarımız başörtüsüyle üniversitelere giremiyordu. Öğretmenlerimiz öğretmenlik yapamıyordu. Ama bugün AK Parti sayesinde başörtülü kardeşlerimiz, okula da gidiyor, devlet dairelerinde de çalışabiliyor, Meclis’te milletvekili olarak da görev yapabiliyor. Bütün bu acıları artık geride bıraktık. Bitti mi? Bitmedi. Daha çok alanda insanların özgür olmasını sağlamamız lazım. Hala aşmamız gereken hususlar var" diye konuştu.
Çözüm sürecine de değinen Ünüvar, süreçle ilgili birilerinin sürekli kafa karıştırdığını ifade ederek, şunları söyledi:
"13 yıldır, AK Parti ülkeyi bölecek, zorla insanların başını kapatacak falan diye sürekli tezvirat yapıyorlar. AK Parti 13 yıldır ülkeye sadece iyilik yapıyor. yapamadığı şeyler şüphesiz vardır, bunları da zaman içerisinde yapacak. Bazı muhalefet partileri bol keseden asgari ücretliye para veriyor, şunu yapıyor, bunu yapıyor. Bunun altını doldurabiliyor mu? Kaynağı nerede? ‘Kaynağı ben bulurum’ diyor. Seni tanımasak, geçmişte SSK’yı borca sokan kişi olduğunu bilmesek belki inanırız. Bunlara ülke teslim edilmez. Bunlar ülkeyi yönetemezler.”
AK Parti’nin ciddi çalışan, ciddi kadrosu olan bir parti olduğunun altını çizen Ünüvar, “AK Parti güzel şeyler yaptı, güzel şeyler de yapmaya devam edecek. 1950’den beri tek parti iktidarları sıçrama dönemleridir. Menderes dönemi, Özal dönemi, Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu dönemleri. Bunu korumak lazım, milletin hayrına korumak lazım. Koalisyonlarla bu ülke kalkınmıyor. Dünyada koalisyonlarla kalkındığını iddia eden ülkeler vardı, bunlardan biri de İtalya’ydı. İtalya, geçtiğimiz günlerde bir kanun çıkardı ve koalisyonları yasakladı. Artık koalisyon yönetmeyecek. Koalisyon iktidar olamayacak. Tek parti iktidarı önemlidir, istikrarın devamı önemlidir. Kaldı ki koalisyona aday olduğunu düşünen partilerde ciddi bir kadro da yok maalesef. O yüzden gerçekçi olmak lazım” şeklinde konuştu.
Hükümetin Adana’da gerçekleştirdiği yatırımlardan da bahseden Ünüvar, şunları kaydetti:
“Hizmetlerin devam etmesi için güçlü hükümet şart. Güçlü hükümet devam ederse bu hizmetler de önümüzdeki dönemde devam edecek. Güney Kuşak Bulvarı bitecek, Ceyhan Enerji Endüstri Bölgesi inşaatı başlayacak. Yumurtalık ve Ceyhan canlanacak. Şehrin merkezinde çok önemli canlılık olacak. O yüzden desteğinizin devamını istiyoruz. Desteğiniz azalırsa, hizmetlerde zorlanma olur. Ne kadar güçlü olursak, o kadar güçlü bir şekilde hizmet yapmaya devam ederiz. İnşallah terör problemini de bitirdiğimiz zaman ülkenin önü tamamen açılacak. Terörle mücadeleye harcanan rakamlar yatırımlara harcansa kat be kat yatırım imkanına sahip olacağız. O yüzden hükümetin güçlü bir şekilde devam etmesi gerekiyor.”
KIZILDAĞ’A SEMT POLİKLİNİĞİ
Tellidere Mahallesi ve civarında genellikle Karaisalılar’ın yaşadığına dikkat çeken Ünüvar, onlara iki ayrı müjde verdi.
Geçtiğimiz yıl yaz nüfusu yaklaşık 100 bini bulan Akçatekir yaylasında açtıkları semt polikliniğinin benzerini, Karaisalılar’ın yazın gittikleri Kızıldağ Yaylası’nda da açmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Ünüvar, “Kızıldağ’da yazın yaklaşık 40 bin insan kalıyor. Her sene de sayı artıyor. Yaz aylarında orada faaliyette olacak bir semt polikliniği açıyoruz. Uzman doktor, pratisyen doktor olacak, bir konteynerde de diş polikliniği hizmeti vereceğiz. Önümüzdeki hafta açmayı planlıyoruz. Burada insanlarımız muayene olacak, ilacını yazdıracak. Oradaki futbol sahasını da acil durumlarda ambulans helikopterin inebileceği bir şekilde düzenliyoruz. Böyle bir hizmeti de inşallah başlatıyoruz. Bu müjdeyi de buradan Kızıldağ’da yaz aylarında yaşayacak vatandaşlarımıza müjdelemek istiyorum” dedi.
Ünüvar, Kızıldağ Semt Polikliniği’nin yanı sıra, Karaisalı Devlet Hastanesi bünyesinde de fizik tedavi merkezi açılması için de çalışma başlatıldığını ifade etti.
Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Tellidere Mahallesi’ndeki toplantının ardından, Çınarlı Mahallesi’nde Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen toplantıya katıldı. Cadde cadde, sokak sokak gezen Ünüvar, Sarıhamzalı ve Küçükdikili mahallelerinde de vatandaşlarla ev toplantılarında bir araya geldi.