TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Belediye başkanlarımız temel atmayı twet atmaktan daha fazla önemserse bu şehir daha da kalkınır” dedi.
Gazeteci Selahattin Sekin’in TV A’da yayınlanan ve 33 bin kişilik yeni Adana stadyumu inşaatından gerçekleştirdiği canlı yayında sorularını yanıtlayan AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, inşaatı devam eden stadyum hakkında bilgi verdi. Stadyumun 2016-2017 sezonunun başına yetişeceğinin müjdesini veren Prof. Dr. Ünüvar, “Yeni stadımız Sarıçam ilçesi sınırları içinde şehir merkezine 10 kilometre, Turgut Özal Bulvarı’na 14 kilometre, gara 9 kilometre, havaalanına 14 kilometre mesafede. 33 bin kişilik diyoruz ama detayları ile birlikte 35 bin kişilik bir stadyum ve tamamı kapalı. 17 dönümlük kapalı ve açık otoparkı mevcut. İlk defada bir müjde vereyim bu stadyumun yanında bir adette gençlik stadı yapacağız. Her türlü teknoloji ile donatılmış son derece mükemmel özelliklere sahip fevkalade bir stadyum. Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor ve önümüzdeki sezonun sonuna doğru veya diğer sezonun başına inşallah yetişecek. Adana takımlarımız Süper Lig’e çıktıklarında bu stadyumda oynayabilecekler” diye konuştu.
SÖZLÜ’YE TWETTER ELEŞTİRİSİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü paylaştığı twetter mesajları üzerinden eleştiren Prof. Dr. Ünüvar, “Büyükşehir Belediyesi’nin yeni stadyumu, şehir hastanesini ve üniversiteyi de göz önünde bulundurarak buraya yeni bir metro hattı kurmasında çok büyük yarar var. Belediye başkanlarımız temel atmayı twet atmaktan daha fazla önemserse bu şehir daha da kalkınır” şeklinde konuştu.
Siyasetçinin temel görevinin topluma hizmet etmek olduğunu belirten Prof. Dr. Ünüvar, şöyle devam etti:
“Oyunun düştüğünü gören bazı siyasi parti temsilcileri gerginleştirici twetler atarak, gerginleştirici söylemlerde bulunarak üstüne vazife olmayan konularda makamlarla ilgili bir takım yorumlar, değerlendirmeler ve yanıltıcı bilgiler vererek toplumu germeye çalışıyor. Maalesef o gerginlikte tabana indikçe Ramazan Demir kardeşimize olduğu gibi bir takım olumsuz hususlarla gündeme gelebiliyor. Siyasetçinin temel görevi hizmet etmektir. Belediye başkanı da milletvekili de başka bir il başkanı da ilçe başkanı da olsa nihayetinde sizin sözünüzden etkilenecek binlerce, on binlerce insan var. O insanları hesaba katarak gerginliği mutlaka azaltmanız gerekir. Ben Sayın Ramazan Demir kardeşimize hiçbir siyasi partiden geçmiş olsun dileğinde bulunulduğunu görmedim. Ben silahlı saldırıya uğrayan CHP Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen’i evinde ziyaret ettim ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Sebebi ne olursa olsun o polemiklere girmem. O detayı kendilerini ilgilendiren bir husustur. Geçmiş olsun dileğinde bulunmak bu bizim insani ve İslami görevimiz” diye konuştu.
"SÖZLÜ’YE HİÇ AMA HİÇ YAKIŞMADI"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Adana ziyaretinde karşılamadığı için sert sözlerle eleştiren Prof. Dr. Ünüvar, “Bir Cumhurbaşkanına kim gelme diyebilir? Senin ne haddine. Sen mi karar veriyorsun. Cumhurbaşkanımız gelir, takır takır konuşur ve gider. Nitekim geldi yüz bin kişiye yakın bir kalabalığa hitap etti, konuştu mesajını verdi ve gitti. Cumhurbaşkanımızın ne konuşacağı, hangi mesajı vereceği seni hiç ilgilendirmez. Sen şehrin belediye başkanıysan gelirsin ‘Efendim hoş geldiniz’ dersin ve gidersin daha sonra da uğurlarsın. Bu asgari bir siyasi nezaketin gereğidir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamamış olması gerçekten ona hiç ama hiç yakışmamıştır. Siyasi görüşünüz farklı olabilir, anlayışınız farklı olabilir ama sizin göreviniz Cumhurbaşkanı geldiği zaman karşılamaktır ve uğurlamaktır. Aradaki programlar sizi ilgilendirmez. Cumhurbaşkanı ne konuşacağını size mi soracak? Cumhurbaşkanımız halkın kalbine girmiş birisidir hiç kimse onu çıkaramaz” dedi.