Adana Valisi Mustafa Büyük, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) misyon ve vizyonu ile ülkede sporun her alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.
Vali Büyük, TMOK Yönetim Kurulu üyeleri Bilal Porsun, Oktar Tertemiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile TMOK üyesi Gazeteci Ramazan Şanıvar’ı makamında kabul ederek, TMOK’un çalışmaları ve ülkeye yansımaları konusunda bilgi aldı.
Daha önce görev yaptığı ilçe ve illerde sporun yaygınlaşması tabana yayılması, gelişmesi için önemli projeleri uygulamaya geçirdiğini anımsatan Büyük, ziyaret sırasında şöyle devam etti:
“Yıllardır TMOK’un çalışmalarını yakından izlerim. Spor kültürü ve bilincinin yerleşmesi adına ülkemizde hizmet eden tüm kişi ve kuruluşlara şükran borcumuz bulunmaktadır. Çünkü, spor yapan insanlar kötü alışkanlıklardan uzaklaşır, sağlıklı olur, ekip çalışmasına uyum sağlar, hepsinden önemlisi vatanına, bayrağına sahip çıkarlar. Bu bağlamda; kentimizde ikinci kez ‘Spor Kültürü ve Olimpik Spor Eğitimi Projesi’ni uygulayan TMOK yöneticilerine teşekkür ederim. TMOK misyon ve vizyonu ile ülkede sporun her alanında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Son yıllarda devlet desteği, çağdaş tesisler, olimpiyat sporcu sayasının artması ve spor potansiyeli ile Türkiye’nin yakın gelecekte olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacağına inanıyorum.”
“SU SPORLARIYLA ATIL DURUMDA BULUNAN SEYHAN BARAJ GÖLÜ HAREKETLENDİ”
Daha önceki yıllarda Sakarya’da görev yaptığını, orada da durgun su sporları yapıldığını ifade eden Vali Büyük, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile koordineli çalışarak Adana’yı su sporları merkezi yapmayı başardık. Su sporlarıyla daha önceleri atıl durumda bulunan Seyhan Baraj Gölü’ne hareketlilik getirdik. Kano ve Kürek Milli takımına kısa sürede onlarca sporcu kazandırdık. Hedefimiz, olimpiyatlara kentimizden sporcu göndermektir” diye konuştu.
Vali Büyük, deneyimli İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve ekibi sayesinde tüm spor federasyonlarının faaliyetlerini Adana’da yapmayı arzuladıklarını, kano ve küreğin dışında atletizm ve yüzme de Adana’nın Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) seçildiğini anımsatarak, her branşta ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Porsun, Vali Büyük’e TMOK’un çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Porsun, Adana’nın spor sevdalısı İl Spor Müdürü ile spor dostu valiye sahip olduğunu, Akdeniz Oyunları’nda Adana’nın organizasyondan tam not aldığını, Büyük’ün spora yaklaşımından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.
TMOK yöneticileri, spora katkıları nedeniyle Vali Büyük’e plaket verdiler.