AK Parti Adana Milletvekili Adayı Uzm. Dr. Esra Yalvaç, tarımda erkek ve kadın girişimciliğini güçlendireceklerini söyledi.
Adana’nın Ceyhan ilçesinde esnaf ve ev toplantısının ardından Kıvrıklı ve Başören mahalleleri ile İmamoğlu Koyunevi, Ağzıkaraca ve Ufacıkören mahallelerini ziyaret eden Yalvaç, vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.
Kendisinin de çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Yalvaç, çiftçilerin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. Yalvaç, hazırladıkları projelerle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüşülerek Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun (İŞKUR) ortak olduğu, tarımda erkek ve kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi eğitimi bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.
Tüm çiftçilerle el ele yürüyeceklerini kaydeden Yalvaç, İmamoğlu yöresinde yetiştirilen ve Adana’da ünlü olan Karaköy salatalığının verilecek desteklerle dünya markası haline getirteceğini kaydetti.
AK Parti Adana Milletvekili Adayı Uzm. Dr. Esra Yalvaç, Başören Mahallesi’nde 3 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Emine Akdağ’ı evinde ziyaret etti.
Esra Yalvaç, AK Parti Hükümeti’nin sağlıkta en büyük icraatlarından biri olan Evde Sağlık Hizmeti, ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında yapılması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verildiğini söyledi.