Adana’da zihinsel engelli bireyler, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu’nu bitirerek sertifika aldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği’nce (EBİMED) düzenlenen Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu Sertifika Töreni, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten törende yaptığı konuşmada, “Bugün verilen aslında bir sertifika değil, engelli bireylere fırsat tanındığında onların neler yapabileceğini kanıtlayan bir vesikadır" dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli bireyleri birlikte yaşayacakları, birlikte hareket edecekleri vatandaşlar olarak gördüklerini ve bu konuda farkındalık oluşturma çabalarını yürüttüklerini ifade eden Ökten, "Bu konuda eğitim çalışmalarımız gerçekleşecek ve Türkiye’ye engelsiz bir şehrin nasıl olacağını göstereceğiz. Engelliler bizden maddi destek, yardım beklemiyor, engelliler bizden kendileriyle ilgili farkındalık göstermemizi istiyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok çok önem verdiği bir konudur bu. Biz sosyal belediyeciliği, sivil toplum kuruluşlarımızla, engellilerin bir araya geldiği yapılanmalarla birlikte uygulayacağız. Aramızda engelli spor kulüpleri var ve ülke genelinde önemli başarılara imza atıyorlar. Engelli kardeşlerimiz sporda da var. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak 2000 Evler’deki kapalı havuzumuzu, engelli sporcularımızın hizmetine çok yakında açacağız” diye konuştu.
"BAŞKAN SÖZLÜ, ENGELLİLERİMİZİN SORUNLARINA ÖNCELİK VERİYOR"
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek de, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün hizmet anlayışının özünde, halkın öncelikli ihtiyaçlarına cevap vermek, bu ihtiyaçları karşılamak olduğunu ifade ederek, “Toplumdaki dezavantajlı grupların ihtiyaçları da elbette bu konuda ilk sıradadır. Bugün EBİMED, İŞKUR ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, toplumumuzun dezavantajlı grubuna iş kazandırmaya yönelik bu girişimi, kamuoyunun her kesimince desteklenmelidir. Engelli arkadaşlarımızın hayata başka bir gözle bakabilmesine, özgüven kazanabilmesine ve yaşama sevinçlerinin artırılmasına yönelik faaliyetler bizim için çok önemlidir. Bugün olduğu gibi, bundan sonra da bu tür projelere destek vereceğimizi buradan iletmek istiyorum” dedi.
Törende engelli çocuklar sema gösterisi sundu.
Programın son bölümünde zihinsel engellilerden oluşan kursiyerlere sertifikaları verildi.