Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Mersin ilinde organize edilen Anadolu Yıldızları Ligi Cimnastik Müsabakalarına Adıyamanlı minik cimnastikçiler ilk kez katılıyor.
Anadolu Yıldızlar ligi projesi kapsamında 14 -15 Mart 2015 tarihleri arasında Mersin ilinde yapılacak olan Anadolu Yıldızlar ligi Cimnastik müsabakalarına İdareci Mine Koç, antrenörlerden Cennet Kaya ve Serkan Kuzupınarı, minik sporculardan ise Muhammed Alan, Mamo Serdest Erbaş, Celal Demiralp, Diyar Palalı, Tuba Bağcı, Kübra Bağcı, Yağmur Boyraz ve Ayşegül Durur katılacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) ,projesinin Türk sporuna çok şey katacağını anlatan Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Bağcı, “Adıyaman’dan ilk kez cimnastik dalında minik sporcularımız bu müsabakaya katılacak. Ben ilimizde yeni bir spor olan cimnastikte minik sporcularımızın büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bu projenin temel amacı, Anadolu’muzda gün yüzüne çıkmamış spora yatkın, geleceğe yön verecek gençleri spor adına hazırlamak ve uluslararası yarışmalarda Türk sporunu temsil etmektir” dedi.
Mersin’e giden minik sporcu kafilesini uğurlayan Bağcı, bu projenin gelişmesine katkı sağlayan antrenör ve sporculara başarılar diledi.