Beşpınar Vadisi içerisinde yapımına başlanan Adıyaman’ın mega projesi olarak nitelendirilen “Kanal Adıyaman” projesi hayata geçiyor.
Bin 500 dönüm arazi üzerine yapımına başlanan proje içerisinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları, spor alanları, 3 adet cendere tipi süs köprüsü, trapez kanallar, tersip bentleri, kameriyeler, oturma yerleri, yapay gölet ve nostaljik bir su değirmeni yer alıyor.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekili Adayı İbrahim Halil Fırat, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Beşpınar projesinin uygulandığı ziyaret çayına giderek, proje kapsamında yapılan çalışmaları inceledi.
Vali Mahmut Demirtaş başkanlığındaki heyet ilk olarak geçtiğimiz günlerde projenin ikinci etabı olarak estetik bir mimariyle inşa edilerek hizmete sunulan Sultan Sarayı Restaurantı ve restoran içerisinde yer alan şark odasını inceledi. Ardından trapez kanalların yapıldığı alanda yürütülen çalışmaları yerinde gördü.
Beşpınar Projesi’nin uygulanacağı alanda yaptığı incelemelerin ardından bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman’ın alt ve üst yapı imkanlarını iyileştirdiklerine dikkat çekerek, “Adıyaman’a artık her türlü yatırım geliyor. Bu projeden dolayı özellikle Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bu alanda muazzam bir proje uygulanıyor. 3 kilometre uzunluğunda gerçekleşen bu proje içerisinde trapez kanallar, sulama kanalları, yapay gölet ve mesire alanı bu büyük projenin içerisinde yer alıyor. Adıyamanlıların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilecek muazzam bir proje olan bu projeye ’Kanal Adıyaman’ diyorum. Vatandaşlarımız aileleriyle burada rahat bir nefes alabileceği rahat bir mekana kavuşuyor. Ankara’nın Dikmen Vadisi neyse bu alanda öyle güzelleşecek. Bunlar hayal bile edilmezdi. Bu çorak arazileri yeşillendirerek buraya ruh verip hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Sayın valimiz mesaisinin büyük bir bölümünü buraya harcıyor. Onun için proje çok seri bir şekilde ilerliyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız bu proje için 11 milyon TL ödenek sağladı. Gençlik Spor Bakanımız ise proje içerisinde yer alacak sportif alanlar için 2,5 milyon ödenek sağladı. Bu projenin hayata geçirilmesi için tüm kurumlarımız seferber olmuş durumda. Bu Adıyaman’ın bir özlemiydi. Yine Eğri çayını güzel çaya dönüşüyoruz. Adıyaman hem doğusunda hem de batısında insanların rahat nefes alabileceği mekanlara kavuşuyor. Bunlar daha önce hayal bile edilemezdi. Ama bugün çok şükür hükümetimiz ayağı yere sağlam basan tüm projelerimize destek vermektedir. Hükümetimiz bugüne kadar hep Adıyamanlıların emrinde oldu. Bugüne kadar hükümetimiz tarafından eğitim, sağlık, tarım, adalet, ulaştırma olmak üzere her alanda Adıyaman’a 7.9 katrilyonluk bir yatırım yapılmış. Bugün bölgesinde olmayan yatırımlar Adıyaman’da yapılıyor. Bugün Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü Nissibi Adıyaman’da yapıldı. Farklı hibe projeleriyle Adıyaman’ı şaha kaldırıyoruz. Adıyaman’a hizmetin en kalitelisini sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu projenin de Adıyaman’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Estetik bir ruhla hayata geçirilecek Beşpınar Projesi’nin Adıyaman’a farklı bir renk katacağını belirten Vali Mahmut Demirtaş ise, “Bu projenin bugüne gelmesinde en büyük katkıyı bizlere hükümetimiz, devletimiz ve milletvekillerimiz vermiştir. Bu projenin hayata geçirilmesinde sayın Milletvekilimiz Ahmet Bey’in katkıları çok fazladır. Bu proje birkaç etaptan oluşuyor. Birinci ve ikinci etabı bitirilerek şu anda üçüncü etabına başladık. Üçüncü etapta birkaç kalem bulunuyor. Bunların birincisi trapez kanallar ve tersip bentleri bir diğeri ise spor alanlarıdır. Hepsinin inşaatına başladık ve çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Burada 3 bin metre uzunluğunda trapez kanallar yapıyoruz. 55 dönüm arazi üzerine de spor alanları inşa edeceğiz. Adıyaman büyüyor ve gelişiyor. Bu projenin kanal işlerini inşallah bu yılın sonuna doğru bitireceğiz. Alan çok büyük bir alan. Projeyi bin 500 dönümlük bir arazi üzerine uyguluyoruz. Projenin çevre düzenleme ihalesini de yaptık. Sonbaharda da buranın yeşillendirmesi ve ağaçlandırmasını yapacağız. Projeyi etap etap vatandaşımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu projenin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte burası insanlarımızın aileleriyle hafta sonu şehrin kavurucu sıcağından kaçış noktası olacaktır. Bütün çalışmalarımızı insanlarımızın yaşam kalitesinin artırılması ve vatandaşımızın huzur ve mutluluğunun temini için yürütüyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında bizlere her türlü desteği veren hükümetimize, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.