Adıyaman Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) tahsis edilen UMKE Lojistik Aracı Adıyaman’a ve ihtiyaç duyulduğu zamanda başka illere de hizmet götüre bilecek.
Medikal malzemelerin, ekip kıyafetleri, kurtarma malzemeleri, kurtarma esnasında ihtiyaç duyulacak malzeme gibi birçok şeyin yer aldığı lojistik aracı, meydana gelebilecek olaylarda olay yerinde bulunan kurtarma ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine bir çok kolaylıklar sağlayacak.
Olay yerine giden ekipler, gece karanlığında da çalışabilmesi için UMKE Lojistik aracının arkasına bağlanabilecek tonlarca ağırlıkta olan ve yaklaşık 1 hafta boyunca olay yerinde aydınlatma ile elektrik ihtiyaçlarını da karşılayabilecek jeneratörü de kendisiyle beraber götürebilecek.
Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri Adıyaman Sorumlusu Filiz Aslan, “UMKE olarak yeni ekipmanlara ihtiyaç duyduk. Onlardan biri de lojistik aracıydı. Lojistik aracımız, uzak bölgelerde kendi ekip araçlarımıza sığmayan bütün ekipmanların, teknik malzemelerin, ekstra elektrik ihtiyacının duyulduğu zamanlarda bu aracımız devreye girecektir. Bu aracımız 10’ar kişilik iki ayrı ekibimizin ihtiyaçlarını karşılaya bilecek bir özelliğe sahip. Medikal ve tıbbı malzemeler sürekli hazır konumda. Onun dışında ekipte bulunan personellerin ihtiyaç duyabileceği yedek kıyafetler, yedek ayakkabılar gibi ihtiyaç malzemeleri de yer alıyor. Çünkü çamurlu ve ya bataklık olan bir bölgede çalışa bilir ve sık sık kıyafet değiştirmemiz gereke bilir. Yani aklımıza gelecek olan hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı karşılaya bilecek bir aracımız var. Onun dışında alana gittik. Ve olay bölgesinde akşam ekstra elektriğe ihtiyacımız olduğunda yaklaşık 50-60 kw gücünde olan ve yaklaşık 1 haftalık elektrik ihtiyacımızı karşılayabilecek bir mobil jeneratörümüz mevcut. Ve bu mobil jeneratörümüzle lojistik aracımız arasında bağlantı sağlayarak onu da kendimizle beraber olay yerlerine götürebilmekteyiz. Mobil jeneratörümüzle alana gittiğimizde büyük asansörlü birkaç tane asansörlü direklerimiz var. Ve bu direklerimizin üzerinde yaklaşık 8-9 adet aydınlatma lambası taktık. O mevcut alanın 360 derece tamamının aydınlata bilmesini sağlayacak. Ve buda olay yerinde bulunan ekiplerin ve vatandaşların çalışmasında oldukça büyük kolaylıklar sağlayacak. Bu araçlarımız öncelikle Adıyaman’da oluşa bilecek olaylarda kullanılacak, eğer farklı illerde de ihtiyaç duyulduğu zaman yada talep edildiği zamanda oralara da kullanılabilecek. Biz bu konuda bizlere her türlü desteği sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.