Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğünce 2-10 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında kaza tatbikatı yapıldı.
Adıyaman Valiliği önünde yapılan kaza tatbikatına valilik bahçesine hurdaya ayrılmış bir otomobilin içerisine bir kişi konularak kaza esnası canlandırıldı. Canlandırılan kazada tatbikata katılan Fatih Mesleki ve Teknik Kız Meslek Lisesi öğrencileri olay esnasını şaşkın bakışlarla izlerken, öğrencilerin, “Bunun içinde siz de olabilirsiniz” yazılı pankartı dikkatlerden kaçmadı. Tatbikatta kazada rol icabı yaralanan yaralı sürücü olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerince yapıldığı ilk yardım müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürülürken, trafik ekipleri ise, kaza yerinde tedbirler aldı. Tatbikat sonrasında öğrenciler, polisler ve 112 sağlık çalışanları hatıra fotoğrafı çektirdi.
Öte yandan Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğünce Adıyaman Demokrasi Parkı ve Mimar Sinan Parkı önünde Trafik Haftası nedeniyle bilgilendirme stantları kuruldu. Kurulan stantlarda vatandaşlar trafik konularında bilgilendirilirken aynı zamanda trafik polisleri tarafından cadde ve sokaklarda bulunan vatandaşlara trafik ile alakalı broşürler dağıtıldı.
Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğünce trafik haftası nedeniyle şiir, kompozisyon ve resim alanlarda düzenlenen yarışmada derece yapanlara ise, 11 Mayıs Pazartesi Günü ödüllerin verileceği ve 6 Mayıs Çarşamba günü saat 14:00’te, Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığı (ESOB) toplantı salonunda ise, minibüs sürücüleri ile öğrenci servisi sürücülerine seminer verileceği bildirildi.