Atatürk’ün Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesini ziyaretinin 85. Yılı, ilçede gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Atatürk’ün 12 Mart 1930’da Dinar’a gelişinin yıldönümü kutlamaları Dinar Belediyesi Bandosu öncülüğünde, Dinar Garı mevkinden başlayan kortej yürüyüşü öncesi belediye zabıta ekipleri tarafından etkinliğe katılanlara Türk Bayrağı dağıtıldı. Yapılan yürüyüş sonrasında Atatürk büstüne Dinar İlçe Belediye Başkan Saffet Acar tarafından koyulan çelenk sonrasında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Programda bir konuşma yapan Başkan Acar, günün anlam ve önemine binaen şunları söyledi:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurt gezilerine çıkmayı, vatandaşın arasına girmeyi çok severdi. Zaman zaman yurdun bir köşesinden diğer köşesine tren ya da karayolu ile gider, vatandaşların dert ve dileklerini yerinde dinlerdi. Çağdaş Türkiye’ye ulaşabilmenin mesajlarını bu yurt gezilerinde yurttaşlarıyla yüz yüze, göz göze gelerek verirdi. Bundan da çok büyük keyif alırdı. Atatürk, yurt gezileri vesilesiyle üç kez de ilçemizden geçmiştir. Bunlardan ilki 12 Mart 1930 tarihinde karayoluyla olmuş, diğer ikisi ise trenle ve tahminen 1935 ve 1937 yıllarında olmuştur. Atatürk’ün ilçemizi karayoluyla ve programlı ziyareti, 12 Mart 1930 tarihinde gerçekleşmiştir. Antalya’dan hareketle Burdur’a gelen Atatürk ve beraberindeki heyet, Burdur’da bir süre dinlendikten sonra Afyon yönüne doğru yola çıkarlar. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Dinar’dan geçeceği bütün köylere ilan edilmiş, o gün halk yürüyerek, at, eşek sırtında veya at arabalarıyla erkenden akın akın Dinar’a gelmişlerdir. Kentimiz için önemli olan bu kültürel etkinliğe destek veren vatandaşlarımızı ve kuruluşları kutlar, saygılar sunarım" dedi.
Törene, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.