Amasya’da Ormancılık Haftası dolayısıyla Suluova Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde fidan dikim yapıldı.
Bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca gerçekleştirilen ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında yapılan fidan dikim törenine Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Vali Yardımcıları İrfan Demiröz ile Suat Seyitoğlu, Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, diğer yetkililer, Orman Bölge Müdürlüğü personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Projenin amacının orman alanlarının genişletilmesi, gelecek nesillere daha yeşil, güzel bir ülke armağan etmek, sevgili insanlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamak olduğunu belirten Vali Çomaktekin, “Bizlerde bugün Amasya’da her kesimden insanla, genciyle, yaşlısıyla, şehit ve gazi ailelerimizle, sevgi evlerinde, çocuk yuvalarında, huzur evlerindeki yaşlılarımızla beraber bu projeye katkı sunmak için buradayız” dedi.
Devletin hükümetin ülkenin daha yeşil ve orman bakımından daha zengin olması için önemli çalışmalar yürüttüğüne değinen Çomaktekin, “1 Nisan 2015 tarihi itibarıyla Amasya’da sadece ağaçlandırma alanında çalışmak üzere bin işçiye istihdam olanağı sağlayacağız. Fakat önemli olan toplumun ağaç sevgisine sahip olması, her insanın fidan dikmesi, o fidana sahip çıkması, sevgiyle, ihtimamla o fidanın yetişmesi için gayret göstermesidir. Çünkü ağaç çok kıymetlidir ve kainatın özü olan insanla sıkı sıkıya bağlıdır. Ağaç tabiata, insana, bütün canlılara hayat veren bir canlıdır. Dolayısıyla yaşam alanlarımız ne kadar ağaçla dolu olursa, biz insanlar ve canlılar bedensel, ruhsal olarak o kadar huzurlu oluruz. Bir insana cenneti tarif edin dedikleri zaman, cennetin ilk tarifi yeşil olmasıdır. Bizlerde bu dünyada cenneti yaşamak istiyorsak, fidan dikelim ve ormanlarımıza sahip çıkalım” diye konuştu.
Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı ise, Ormancılık Haftası kapsamında yapılan etkinlikler hakkında ve ilimizde gerçekleşen ağaçlandırma faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Sadi Ergin ise “Gönül Elçileri” projesi kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.
Folklor ekibinin gösteri yaptığı programda hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere hediyeleri verildi. Ayrıca Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Sandalcı’da türküler okudu.