Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Tuzluçayır Anadolu Lisesi’nin düzenlediği mezuniyet töreni, Hurin Yavuzalp İş Okulu’nun Tübitak Bilim Fuarı ve Türkoğlu İlkokulu’nun yaza merhaba etkinliklerine katıldı. Bir eğitim öğretim yılını çalışarak geçiren öğrencilerin heyecanını çok iyi anladığını belirterek, öğrencilere başarı dileyen Akgül, “Her alanda yükselen bir değer olan ilçemizi eğitim alanında da gözde bir ilçe yapmak istiyoruz. Bu manada başta bilgi evleri olmak üzere Mamak’ta eğitime tam destek veriyoruz” dedi.
Akgül’ün ilk adresi Hurin Yavuz Alp İş Okulu’nca düzenlenen Tübitak 4006 Bilim Fuarı ve Şenliği oldu. Şenliğe Akgül’ün yanı sıra Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de katıldı. Zihinsel engelli 114 öğrencinin hazırladığı 30 projenin yer aldığı şenlikte, öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı. Öğrencilerin ailelerini tebrik eden Ak Parti Ankara Milletvekili Selamoğlu, ”Çok özel evlatlarınız var. Ailelerimizi ve evlatlarını tebrik ediyorum” dedi. Program öğrencilerin gösterileriyle son buldu.
MEZUNİYET COŞKUSUNA ORTAK OLDU
Akgül programın ardından Tuzluçayır Anadolu Lisesi’nin düzenlediği mezuniyet törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. 85 öğrencinin mezun olduğu okuldaki etkinlikleri izleyen Akgül, okulu birincilikle tamamlayan 12/E sınıfı öğrencisi Sümeyra Atabay’ın da mezuniyet belgesini takdim etti. Öğrencilerin mezuniyetlerini iyi bir üniversiteye girerek taçlandıracaklarına inandığını kaydeden Akgül, tüm öğrencilere başarılar diledi. Ardından Türkoğlu İlkokulu’nun düzenlediği yaza merhaba şenliğine katılan Akgül, 3.4.ve 5.sınıf öğrencilerinin atıklardan yaptıkları resim sergisinin açılışını yaptı. Müzik gruplarının sahne aldığı şenlik, halk oyunları ve dans gruplarının gösterileri ile son buldu.