Altındağ Belediyesi tarafından 2’ncisi düzenlenen Kadın Eğitim Kültür Merkezleri Arası Bayat Ekmek Yarışması’nda ödüller sahibini buldu.
Yarışmaya katılan tam 72 kadın, ağızları sulandıran birbirinden güzel yemeklerin altına imza attı. Çorba, yemek ve tatlı kategorilerinde dereceye giren kadınlar ödüllerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Yemek kategorisinde birincilik Hatun Işık ile Önder Kadın Eğitim Kültür Merkezi’ne giderken, çorba dalında Asuman Aydın, Güneşevler’i zirveye taşıdı. Zübeyde Hanım Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Melahat Akdoğan ise en nefis tatlıyı yapan isim oldu. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, dereceye giren kadınlara ödüllerini verdi.
“AĞZIMIZ HEP TATLI OLSUN”
Önder Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Hatun Işık, bu yarışmayla ekmek israfının önüne geçtiklerini vurguladı. Yemeği yaparken heyecanlandığını belirten Işık, lezzetin sırrını vermeyi de ihmal etmedi. Yemeğine sevgi kattığını söyleyen Işık, hijyenden taviz vermediğinin de altını çizdi.
Çorba kategorisinde zirvede yer alan Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Asuman Aydın da, kazananın her zamanki gibi Altındağlı kadınlar olduğunu belirtti. Asuman Aydın, Gaziantep’e özgü börek çorbasıyla birincilik elde ettiğini hatırlattı ve tüm arkadaşlarının harika yemekler yaptığını dile getirdi.
Tatlı dalında hazırladığı baklavayla şampiyon olan Zübeyde Hanım Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Melahat Akdoğan ise “Ağzımız hep tatlı olsun” dedi.