Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Derneği İşbirliği ile gerçekleştirilen “Ankara-Balkan Ülkeleri Arası Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşbirliği Görüşmeleri”nin açılışı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde (ÇASGEM) yapıldı.
Makedonya, Kosova, Arnavutluk ve Bosna Hersek gibi Balkan ülkelerinden gelen iş adamları ile esnaf ve sanatkarların ağırlandığı görüşmelere; Ankara Kalkınma Ajansı Destek Hizmetleri Birim Başkanı Abdülmelik Koçin, Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Derneği yetkilileri de katıldı.
Protokol konuşmalarının ardından Ankara Kalkınma Ajansı, ilgili ülkelerin iş adamları ile esnaf ve sanatkarlarından oluşan heyete, Ankara’nın yatırım ortamı ile işbirliği potansiyellerinin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Ardından heyetlerin ülke tanıtımları gerçekleştirildi.
Devam eden görüşmelerle ilgili görüşlerini bildiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık:
‘’Ankara Kalkınma Ajansı 2015 Ankara Bölge Planında yer alan Ankara’nın vizyonu “Yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara” olarak tespit edilmiştir. Bu vizyon oluşturulurken; ekonomi ve siyaset alanlarında başta kendi bölgemizde olmak üzere dünya çapında roller üstlenen, yabancı yatırımlar için çekim merkezi niteliğinde küresel bir başkent haline gelen ve ard bölgesiyle ekonomik ve sosyal bütünleşmesini sağlayarak bölgesine yüksek ekonomik ve sosyal katma değer sağlayan bir Ankara’ya ulaşmak en önemli hedefimizdir.
Bu vizyon doğrultusunda yapılan çalışmalardan Ajansın 2014 yılı içerisinde katılım sağladığı Balkan İş Forumu ve Genel Sekreter düzeyinde katıldığımız Balkan Ülkeleri Çalışma Ziyareti kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerimizde, Balkan ülkeleri ile Ankara arasında muhtemel işbirlikleri potansiyeli olduğu hususlarını görüştük. Bu potansiyelin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen Ankara-Balkan Ülkeleri Arası Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşbirliği Görüşmeleri ile; Balkan ülkelerinde ve Ankara’daki ilgili paydaşların ortak hareket etmesi Ankara’ya önemli katkılar sağlayacaktır’’ ifadelerini kullandı.
Görüşmeler sonrasında Ankara Organize Sanayi Bölgesi’ne çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretler, Siteler esnaf gezisi ve Beypazarı ilçe ziyareti ile devam etti.