Ankara Büyükşehir Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ve Iraklı Türkmenlere geldikleri günden itibaren yardım elini uzatmayı sürdürüyor.
Başkent’te yaşayanlar başta olmak üzere kamplarda yaşayan Suriyelilerin barınma, ısınma, gıda ve eğitim gibi birçok konuda yardımına koşan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve kuruşları, bu kez de Kahramanmaraş’taki kamplarda yaşayan Suriyeliler ve Iraklı Türkmenler için yardım kampanyası düzenledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bu Çaresizliğe Dur” adı altında düzenlenen kampanya ile Suriyeli mülteciler ve Iraklı Türkmenlere verilmek üzere 39 TIR dolusu yardım toplandı. Kampanya sonucu Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarınca toplanan 39 TIR dolusu yardımın 13 TIR’ı giyim ve ev eşyası, 7 TIR’ı beyaz eşya, 6 TIR’ı gıda ve temizlik malzemesi, 13 TIR’ı ise bebek bezi, hijyenik malzemeler, kırtasiye ve oyuncak gibi malzemelerden oluşuyor.
Sığınmacılar için toplanarak Kahramanmaraş’taki kamplara ulaştırılacak olan yardımlar, yarın (28 Mart Cumartesi) Başkan Melih Gökçek’in de katılacağı törenle gönderilecek.