Keçiören Belediyesi tarafından Osmangazi Mahalle Konağı ve Akşemsettin Parkı hizmete açıldı.
Açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Adem Ceylan, bazı Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalle Konağı’nın yapımından dolayı Başkan Ak’a şükranlarını sunan Osmangazi Mahallesi Muhtarı Mustafa Binbir, “Sayın Başkanımıza mahallemize yaptığı diğer tüm hizmetler için de huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mahalle konaklarının mahalle kültürünü ayakta tutup komşuluk ilişkilerini güçlendirdiğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Biz göreve geldiğimizde Keçiören’in kuzey bölgesi hizmete açtı. Biz bu unutulmuşluğu gidermek için yatırımlarımızı çoğalttık. İlk önce Osmangazi Parkını ele aldık, atıl durumda olan ve insanların geçmekten korktuğu bu parkı değiştirip herkesin kullanımına sunduk. Tek parça 24 dönümlük bu park aynı zamanda Keçiören’in en büyük parkıdır. Osmangazi Mahalle Konağımızı da dernek başkanlarıyla istişare ederek yaptık. Böylece mahalle ile belediyenin el ele verdiği güzel bir tesisi mahallemize kazandırdık” diye konuştu.
Ak, parkın yanındaki halı sahaya da dikkat çekti ve çocukların oyun oynayacakları alanları artırdıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne söz verdiysek, mahalle ve bölgemizde ihtiyaç ne ise onu yapıyoruz. Uyanış ve Bademlik Mahallelerinin de yararlanacağı ve her Keçiörenli’ye hizmet edecek bu mahalle konağı içerisinde taziyeler, nişanlar, kınalar yapılabildiği gibi eğitim amaçlı seminerler, paneller de yapılabiliyor. Gerek çocuklarımızın, gerek hanımlarımızın, gerekse beylerin yararlı bilgileri alabildiği bir programlar dizisi de olacak burada. Dolayısıyla çok amaçlı bir yerin sahibi olmuş oldunuz.”
Başkan Ak, göreve geldiklerinde altyapı ve sosyal yaşam alanları olmak üzere iki temel eksikliğin olduğunun altını çizerek, “Altyapıda büyük eksiklik vardı, çekişmeler ve iş birliği eksiklikleri bu hizmeti aksatmıştı. Biz iş birliği ve koordinasyon yaparak en fazla yatırım alan ilçe belediyesi olduk. Sosyal yaşam alanlarındaki eksikliği de gidererek 5 mahalle konağı ile Pazar yerlerini aktifleştiren Zümrüt Yaşam Alanları yaptık. 2 Zümrüt Yaşam Alanını daha Keçiören’e kazandıracağız” dedi.
DÜĞÜN SALONLARINDA ARTIŞ
Göreve geldiklerinde 25 yıllık bir düğün salonu olduğunu söyleyen Başkan Ak, “Şimdi 5 düğün salonunda vatandaş neredeyse bedavaya düğünlerini yapıyor” dedi.
Başkan Mustafa Ak, düğün salonlarının çevre ilçelerden de talep gördüğünü belirterek, “Önceliğimiz Keçiörenli olacak” dedi. Ak, sözlerini “İnsan odaklı hizmeti esas aldık, Keçiören’i yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışıyoruz” diyerek noktaladı.
AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Adem Ceylan ise Ak belediyeciliğin Keçiören’e çok şey kazandırdığını belirterek, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanın istifade edeceği her yatırımı birlikle beraberlikle AK Parti yapar” dedi.
Osmangazi Mahalle Muhtarı Mustafa Binbir, hizmetlerinden ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür plaketi takdim etti. Oturum alanı 180 metrekare, kullanım alanı ise 445 metrekare olan Osmangazi Mahalle Konağı 3 katlı olarak vatandaşın mevlit, nişan, toplantı, sergi gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmete sunuldu.
Hizmete açılan 2 bin 600 metrekarelik alana kurulu Akşemsettin Parkı içerisinde ise fitness aletleri, çocuk oyun alanları, zemini sentetik çim 75 metrelik koşu yolu, futbol sahası, 3 kamelya ve 10 piknik masası, 8 bank bulunuyor. LED aydınlatma, havuz ve futbol sahasının da yer aldığı Akşemsettin Parkı ve Osmangazi Mahalle Konağı birlikte kesilen kurdela ile hizmete açıldı.