Türkiye’nin en büyük çevre hareketi Çevre Çiçekleri, Keçiören’de 2071 ağacı toprakla buluşturdu.
2071 ağacın toprakla buluştuğu törene, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, STK temsilcileri ve çocuklar katıldı. Çevre dostu belediyecilik kapsamında Ovacık mezarlık arkası ağaçlandırma alanında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi:
"Bu güzel bahar gününde çevre çiçekleri olarak güzel bir etkinliğe imza atmak için buradayız. Bu içinde bulunduğumuz alan 178 bin metrekarelik büyük bir park olacak, bugün bu alandaki ilk ağaç dikme törenimizi gerçekleştiriyoruz. İlk adımda 2071 ağacı toprakla buluşturuyoruz, sizin de dikili bir ağacınız olacak, yıllar sonra buraya geldiğinizde bugünü ve bu etkinliği hatırlayarak toprakla buluşturduğunuz ağacın gölgesi altında oturacaksınız."
Etkinlikte neden 2071 ağaç dikildiğine dair ise Başkan Ak, "Anadolu’nun Türkleştiği ve Müslümanlara açıldığı tarih olan 1071 Malazgirt Zaferi bizlerin şanlı tarihinde ayrı bir öneme sahiptir. Sizlere emanet edeceğimiz bu cennet vatan için, 2071 vizyonu anısına 2071 fidanı toprakla buluşturuyoruz" dedi.
KARTALTEPE KENT ORMANI YAKINDA AÇILIYOR
Başkan Mustafa Ak, sözlerini "1 milyon 126 bin metrekarelik alana sahip Kartaltepe Kent Ormanını yeni yüzüyle Keçiören’in ilk mesire yeri olarak tüm Ankaralı’ların hizmetine yakın zamanda sunacağız" diyerek sürdürdü. Keçiörenli’nin spor ve piknik yapacağı bu alanla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Başkan Ak, "Biz yeşili ve doğayı çok seviyoruz, pilot uygulama olarak başlatılan Çevre Çiçekleri Hareketimiz ile şu an Türkiye’nin en büyük çevre hareketiyiz. Tüm Türkiye’ye örnek olan ve giderek ülke geneline yayılan bu hareketimiz bizleri gururlandırıyor, çevre çiçekleri olan sizleri kutluyorum, sizler çevre konusunda örnek olacak, çevrenizdekileri uyararak temiz ve özenli çevrenin koruyucusu olmaya devam edeceksiniz" şeklinde konuştu.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çocuklar daha sonra 2071 ağacı toprakla buluşturdular. Sarıçam, mavi ladin ve batı ladini türlerinde ağaçların dikildiği etkinlikte çocuklar, Başkan Ak’la fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.
Alana 2 bin 500 adet daha bitkinin ise dikilmesi planlanıyor.