Keçiören Belediyesi ÇODAM(Çocuk Danışma Merkezi) TEOG(Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sınavına giren çocuklara, sınav kaygılarını azaltmak amacıyla psikolojik destek verdi.
Çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerine yönelik birçok çalışma gerçekleştiren ÇODAM, TEOG sınavına hazırlanan öğrencileri de unutmadı. Öğrencilerin kariyer hedefleri yolunda önemli bir sınav olan TEOG’dan kaynaklanan stres ve kaygı seviyelerini azaltmak için “Hayalden Hedefe” adlı bir proje geliştirildi. Keçiören’deki ortaokulların 8’inci sınıf öğrencileri arasından okul rehber öğretmenleri tarafından seçilen çocuklar ÇODAM’a yönlendirildi.
PSİKOLOGLAR HAZIRLADI
Merkez bünyesinde görevli psikologlar “Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma Yolları” konulu psiko-eğitim grup çalışmasıyla öğrencileri 6 hafta boyunca TEOG’a hazırladılar. Çalışmayı tamamlayan öğrenciler eğitimden çok memnun kaldıklarını, sınav kaygılarının azaldığını ve artık sınavın kendileri için kabus olmaktan çıktığını ifade ederek, kendilerine bu imkanı sunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkürlerini ilettiler.
Proje kapsamında eğitim alan öğrenciler ile birlikte Ankara’nın önde gelen liseleri tanıtım amaçlı ziyaret edilecek ve TÜBİTAK Bilim Sergisi de gezilecek.