Ankara’nın Kazan ilçesinde Gazi Üniversitesi Kazan Meslek Yüksek Okulu temeli atıldı.
Temel atma törenine Eski Başbakan Yardımcı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber, TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Kazan Ak Parti İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe, Kazan Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erdal, Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Bülent Yağmur, Kazan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hakan Dilipak, Üniversitenin öğretim üyeleri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kazan Belediyesi tarafından 12 milyon TL’ye ihaleye çıkartılan ve TAI-TUSAŞ Yönetim Kurulu tarafından da 3 milyon TL bağışla destek verdiği Gazi Üniversitesi Kazan Meslek Yüksek Okulu yeni yerleşkesi Eylül ayında yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilecek. 8 Bloktan oluşacak ve içerisinde laboratuvarları, spor kompleksleri bulunan Üniversite toplamda 700 Dönüm alan 12 Bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek. Şuanda meteloroji, otomotiv, lojistik, Makine Kimya, Bilgisayar Teknolojileri, Yönetim ve Organizasyon, Ulaştırma Hizmetleri gibi 10 farklı bölümde 680 Öğrenci Milli Eğitime ait bir okulda geçici olarak eğitim görüyor. Kazan’da Başkent Meslek Yüksek Okulu’ndan sonra ikinci üniversite olan Gazi Üniversitesi Kazan Meslek Yüksek Okulu ön görülen tüm bölümler faaliyete geçtiğinde toplam 7 Bin öğrenci Kazan’da eğitim görecek. Temel atma töreninde Kazan Belediyesi Seymen Alayı gösteri yaptı.
Programda konuşan Başbakan eski Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “En değerli yatırım olan insana yatırım olan binalarımızın temelini atıyoruz. Bir söz vardır ’iş bilenin kılıç kuşanandır’. Değerli başkanımız da bu sözü en fazla hak edenlerden. Hakikaten de tuttuğunu koparan benim tabirimle atom karınca bir belediye başkanımız var. Kazanımız için gece gündüz yatıp kalkıyor ve böyle bir hizmeti Kazanımıza kazandırdı. Bütün Kazanlılar adına Kendisinden Allah Razı olsun diyorum. Bende aynı üniversitede 20 yıla aşkın bir süre öğretim üyeliği yapmış birisi olarak böyle bir üniversitenin buraya açılması bizleri son derece mutlu etti. Buradan TAI- TUSAŞ’a teşekkür ediyorum hem maddi destek verdiler hem de buradan mezun olacak öğrencilerin işlerini garanti altına aldılar. Dolayısıyla onlarda çok büyük bir teşekkürü hak ediyorlar. Kazan düne kadar Ankara’nın bir köyü bir kasabası halindeydi. Çok değişti. Aslında Kazan, Türkiye’nin son yıllarda değişimini göstermesi bakımında son derece önemli bir merkez. Her geldiğimizde bir yenilik bir değişiklik görüyoruz. Burası da Kazan için ayrıca bir katma değer olacak Allah’ın izniyle. Temennimiz buranın başlı başına bir üniversite merkezi olmasıdır” dedi.
Kazan’ın Ankara’nın parlayan yıldızı olduğunu belirten Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber, “Gazi üniversitesi burayı şereflendirdiği kadar Kazan da Gazi Üniversitesi’ni şereflendirmiş oluyor. bu vesileyle sağ olsun başkan tuttuğunu koparan bir başkan. Bize iki yıl önce Gazi Üniversitesi’ni buraya istiyorum derken biz çok da istekli davranmadık başlangıçta. Ama bir şekilde kapıdan girdi bacadan girdi ama sonunda üniversiteyi Kazan’a getirdi. Hem de oldukça güçlü bir şekilde getirdi. Arkasından genel müdürümüz Muharrem Bey ilk desteğini verdi. Ve olay bu noktaya kadar geldi. Bu okul alışılagelmiş meslek yüksek okulları gibi değil tabi. Burası butik bir okul. Türkiye’de ilklerin yapılacağı bir okul. Tamamen programı TAI ile birlikte belirlendi. TAI’deki mühendislerimizin hepsi burada inşallah öğretici olarak görev alacaklar. Gazi’nin hem teknoloji hem de mühendislik fakültesinin hocaları ders verecekler burada. Bir teknopark alanı oluşturulacak. Ve üretim tesisleri kurulacak. Güneş enerjisi ve rüzgarla ilgili burada enerji yatırımları yapılacak. İnşallah burada okullarımız bölümlerimiz hızla çoğalacak. En önemli amacımız burada okulu bitiren öğrencilerimizin tamamının istihdam ediliyor olması. 100’de yüz istihdam yeteneğiyle mezun etmesini istiyoruz” diye konuştu.
Karınca kararaınca destek olduklarını belirten TAI-TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, “İşin içerisine eğitim girdiğinde doğru bir yatırım girdiğinde TUSAŞ olarak bizde karınca kararınca bir destekte bulunma kararı aldık. Bunun bir diğer yönü de burada bulunmaktan dolayı havasını soluyor, suyunu içiyor olmaktan dolayı mutlu olduğumuz Kazan’a sosyal vazifemizi toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirirken ikinci bir konuda insana yapılacak olan yatırım çünkü TUSAŞ’ımız eski TUSAŞ değil. Çok ağır sorumlulukları var” dedi.
Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise, “Yıllardır özlemini çektiğimiz bir devlet üniversitesinin temelini atıyor olmanın, ilçe halkımıza bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 11 yılda Kazan’da çok büyük gelişmeler yaşandığına hep birlikte şahit olduk. İlçemizin gelişmesi, Kazanımızın insanına; aş, ekmek olması için gece gündüz çalışarak bu seviyelere getirdik. Bu kutsal yolculukta çok şükür ki Allah her zaman yardımcımız oldu. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, milletvekillerimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği ile ilçemiz hayal edilemeyen yatırımlara sahip oldu” ifadesini kullandı.
Program sonunda Başbakan Eski Yardımcısı Emrullah İşler TAI-TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı’ya eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından dua okunup kurban kesildi. Daha sonra davetliler inşaatın temeline harç koymak için butona bastı.