Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri okul servislerini denetledi.
Geleceğin büyükleri olacak Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri toplum yaşamını yakından ilgilendiren konulara hazırlıklı olmak amacıyla bu kez de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarını yakından gördüler ve denetimlere katıldılar.
Çocuk Meclisi üyesi minikler giydikleri zabıta kıyafetleri ile önce Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak’ı makamında ziyaret ettiler.
Zabıta mesleği ile ilgili merak ettikleri konularda bilgi alan Çocuk Meclisi üyeleri ile makam koltuğunu paylaşan Karabudak, mesleğe başladığı ilk günde yaşadığı bir anısını çocuklarla paylaşarak, yaşadıkları zorlukları anlattı.
Zabıta’nın görev alanının geniş olduğuna vurgu yapan Karabudak, amaçlarının kente karşı işlenen suçlarla mücadele ederek, vatandaşların huzurlu, sağlıklı bir çevrede ve güven içerisinde yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.
OKUL SERVİSLERİNİ DENETLEDİLER
Makam ziyaretleri sırasında zabıta mesleği ile ilgili hazırlanan tanıtım filmini izleyen Çocuk Meclisi üyeleri, ardından Karabudak ve zabıta ekibi ile Sarar İlköğretim Okulu’na geçtiler. Burada okul servisi denetimlerini gerçekleştiren çocuklar, denetimleri sırasındaki titizlikleri ile dikkat çekti.
Okul servis araçlarının uyması gereken kuralları denetleyen minik zabıtalar, sürücülerin belgelerini kontrol ederken, araçların içerisine girerek çeşitli incelemelerde bulundu.
Denetimlerin sonunda konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, servis sürücülerinin itirazlarına rağmen denetimlerini titizlikle sürdürdüklerini söyledi. Çalışma ruhsatı, araçların yolcu kapasitesi, okul taşıtı yazısı ve dur lambası gibi konularda incelemede bulunduklarını ifade eden Karakaya, “Denetlediğimiz araçların belgelerinde koşullarında sıkıntılar yoktu. Ancak bir okul servisinde temizliğe dikkat edilmediğinden dolayı ceza yazdık” dedi.
Zabıta kıyafetleri ile okuldaki öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından ilgiyle karşılanan Çocuk Meclisi üyeleri ile Zabıta ekipleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.