Çankaya Belediyesi tarafından Yenimahalle Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenen Engel Tanımayan Çankaya Şenliği’nde, engelli bireylere imkan verilirse neler yapabilecekleri bir kez daha gözler önüne serildi.
Şenliğin Yenimahalle ayağında Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde engelli çocukların fotoğraflarının sergilendiği "Hepberaberiz" adlı fotoğraf sergisi açılırken,“Eyvah Eyvah” filminin de sesli betimlemeli gösterimi yapıldı.
Ressam Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda yapılan serginin açılışını Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Kadir Yıldırım birlikte yaptı.
60’A YAKIN FOTOĞRAF GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Çankaya Belediyesi Çengel Kafe gençleri, SERÇEV gençleri, Çağdaş Uygulama Okulu, Çankaya İş Okulu ve Kutalmış Bey Ortaokulu öğrencileri tarafından Ankara’nın farklı mekanlarında çekilen 60’a yakın fotoğraf Yenimahalleliler tarafından da büyük ilgi gördü.
Serginin ardından yönetmenliğini Hakan Algül’ün yaptığı 2010 yılı yapımı “Eyvah Eyvah” sinema filminin Sesli Betimlemeli gösterimi yapıldı. Film öncesinde salonu dolduran vatandaşlar arasında sağlıklı olan bireylere empati yapabilmeleri için göz maskesi dağıtıldı. Vatandaşlar yaklaşık 2 saat süren filmi kahkahalarla izledi.