Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İsrail Ankara Büyükelçisini kabulünde "Ortadoğu’ya barış gelmelidir" dedi.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy İsrail Ankara Büyükelçisi Amira Oron’u kabulünde ortadoğu coğrafyasında yaşanan son gelişmelere Türkiye İsrail ilişkilerine İsrail Devletiyle Filistin Devleti arasında yaşanan olumsuzluklara ve ve iki Devlet arasında yaşanan çatışmalara değindi. Nezaket Emine Atasoy, "Ortadoğu’ya barışın gelmesi ve bölgede huzur ve istikrarın sağlanması için her şeyden önce İsrail Devletiyle Filistin Devleti arasında yaşanan gerginliklerin ve çatışmaların son bulması gerekiyor. İsrail Devletiyle Filistin Devleti arasında yaşanan gerginlikler ve çatışmalar bütün Ortadoğu Coğrafyasın etkiliyor. Söz konusu her iki Devlet İsrail Devleti ve Filistin Devleti ve bölgede yaşayan halkları olarak birbirlerine saygı göstermeliler ve birbirlerini tanımalılar. En kısa zamanda Birleşmiş Milletler kontrolünde ve öncülüğünde taraf Devlet arasında adil ve kalıcı Bir Barış antlaşması yapılmalı ve uygulanmalıdır. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Ortadoğu Coğrafyasına Filistin Devleti ve halkı İsrail Devleti ve halkı arasında her iki devletin menfaatleri göz önünde bulundurularak kalıcı bir barış antlaşmasının yapılması ve uygulanması için Arap Devletler Ligi işbirliğiyle ve Türk Hükumetinin katkılarıyla yapmış olduğu Türkiye’de ve Dünyada ulusal ve uluslararası organizasyonlara ve çalışmalara devam edecektir" dedi.
"İSRAİL, HERŞEYDEN ÖNCE FİLİSTİN’İ TANIMALI"
Nezaket Emine Atasoy, "İsrail Devleti her şeyden önce Bağımsız Filistin Devletini ve bölgede yaşayan Filistin halkını tanımalı ve İşgal ettiği Filistin topraklarından çekilmeli. Filistin Devletine ve Filistin halkına karşı uygulamış olduğu haksız ambargoları kaldırmalıdır. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu olarak Ortadoğu Coğrafyasına Filistin Devleti ve İsrail Devleti arasında bir kalıcı Barış antlaşmasının yapılması için
ne gerekiyorsa Türkiye de ve uluslararası toplumda yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.
"KALICI BARIŞ ANTLAŞMASI İSTİYORUZ"
İsrail Devleti Ankara Büyükelçisi Amira Oron yapmış olduğu konuşmasında İsrail Filistin arasında yaşanan olaylara ve gerginliklere değinerek şöyle dedi:
"Bizde bölgede adil ve kalıcı bir barış antlaşması istiyoruz. Biz her zaman barışı destekliyoruz. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu kuruluşunun ulusal ve uluslararası çalışmalarını ekonomi ve ticari faaliyetlerini ve Ortadoğu barışına katkı sağlamak amacıyla yapmış olduğu organizasyonları ve faaliyetleri takip ediyoruz. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı sıfatıyla İsrail Devletine bir ziyaret yapın ve İsrail Devleti yetkilileriyle ve İsrail sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapın ve bu şekilde İsrail Filistin meselesinde her iki, tarafı tanımış olursunuz."
Öte yandan Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un, Ortadoğu barışına katkı sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde İsrail Devleti Ankara Büyükelçiliği’nin
organizasyonuyla İsrail Devletine ziyaret yapacağı ve bu ziyarette İsrail Hükumeti yetkilileri ve İsrail sivil toplum kuruluşları ve İsrail İş Dünyasıyla bir araya geleceği açıklandı.