Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla gıda sektöründe hareketlilik yaşanırken; Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de denetimlerini sıklaştırdı.
Ramazan ayı ile beraber bazı ürünlerin tüketiminde artışlar yaşanacağına dikkat çeken İl Müdürü Muhsin Temel, denetimlerin bu ürünler üzerinde yoğunlaştırıldığını kaydetti. İl Müdürlüğü olarak hedeflerinin Ankara halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten İl Müdürü Temel, bu konuda son derece titiz ve kararlı olduklarını vurgulayarak, Ankaralıların sağlığıyla oynanmasına kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.
İl ve ilçe müdürlüklerinin gıda denetimlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini vurgulayan Temel, Ankaralılardan da bir denetçi gibi, gördükleri aksaklıkları 174 ALO Gıda Hattı’na iletmelerini isteyerek, "Bilinçli tüketicilerin duyarlılığı gıda denetimlerimizdeki etkinliği ve verimliliği artırıyor. Bu yıl Ankara’dan 174 ALO Gıda Hattı’na 2.200 başvuru yapıldı.Bu başvurular ekiplerimizce anında değerlendirilmiş ve bu şikayetler sonucu yapılan denetimler sonucunda 472.204 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ankaralıların bu konudaki duyarlılığını Ramazan ayında da bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber özellikle unlu mamuller ve et ürünleri tüketiminin artmasını, lokantalar gibi toplu tüketim yerlerinde de hareketlilik yaşanmasını beklediklerini ifade eden Temel, denetimlerin bu yönde ağırlık kazandığını söyledi.
Gıda işletmelerine de uyarılarda bulunan Temel, gıda üretim ve satışı sırasında genel hijyen kurallarına ve mevzuat hükümlerine harfiyen uyulmasını isteyerek, "Denetimlerde amacımız kesinlikle ceza yazmak değil. Uyarıcı, eğitici ve yol gösterici bir anlayışla Ankaralılara güvenilir gıda sunulmasını amaçlıyoruz. Ancak mevzuata uygun olmayan gıda üretim ve satışına da kesinlikle müsaade etmeyiz. Gıda işletmelerinin, artan iş yoğunluğunun arkasına sığınarak sağlıksız gıda üretimi ve satışına yönelmelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Gıda üretim ve satışı yapan işletme ve kuruluşlardan bu konuda duyarlılık bekliyoruz" dedi.
Ramazan ayında Belediyeler tarafından vatandaşlarımızın kolay ulaşabileceği yerlere iftar çadırları kurulacağını da kaydeden Temel, bu iftar çadırlarının görevlendirilen denetim elemanları tarafından denetleneceğini, iftar çadırlarında verilen yemeklerin olası bir olumsuzlukta numune alınabilmesi için 72 saat saklanması zorunluluğu olduğunu ifade ederek Belediyelerin bu konuya dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.