Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı dolayısıyla Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi.
Kepez Belediyesi ile ATSO Güzel Sanatlar Lisesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen programı AESOB Disiplin Kurulu Üyesi ve Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal sundu. Programa, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkan Vekili Mehmet Ali Alkan, AESOB’a bağlı oda başkanları, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan AESOB Başkan Vekili Mehmet Ali Alkan, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte, inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaratılış tarihi olduğunu ifade etti. Alkan, “Çanakkale Zaferi Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte, inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir. Tarih boyunca hür ve münferit yaşamayı kendisine bir hayat felsefesi olarak benimsemiş olan Türk Milleti 18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir zafere imza atarak, kanıyla, canıyla ve şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir. Çanakkale Savaşı metrekareye 6 bin merminin düştüğü eşi görülmemiş bir kan ve can pazarı olup bir hilal uğruna okullarını bırakarak gönüllü olarak cepheye koşup da dönemeyecekleri için birçok okulun o dönem mezun veremediği bir münevverler savaşıdır” diye konuştu.
Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer ise yaptığı konuşmasında, Çanakkale Savaşı’nın inançla teknolojinin savaşı olduğunu söyledi. Tuncer, “Çanakkale savaşları Türk askerinin dünyayı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlıklar destanıdır. Çanakkale, inançla teknolojinin savaşıydı ve bu savaştan galip gelen inanç olmuştu” dedi.
Konuşmaların ardından ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin türkü ve şiirleri ile Çanakkale ruhu yaşatıldı.