9 Mayıs Avrupa Günü Antalya’nın Alanya İlçesinde, çok sayıda yabancının katılımı ile İskele-Rıhtımda coşkuyla kutlandı. Alanya’da ilk kez kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları Atatürk Anıtı önünden kortej yürüyüşü ile başlayarak Şelale önünde çeşitli renkli etkinliklerle devam etti.
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 9 Mayıs 1999 tarihinde Türkiye’nin Avrupa Birliğine aday Ülke olarak kabul edildiği günden itibaren Türkiye’de Avrupa günü olarak kutlanırken ilk defa bir ilçe olarak Türkiye’nin en Avrupai kenti olan Alanya’da Avrupa gününün kutlandığını söyledi.
TANRISEVEN “ALANYA TÜRKİYE’NİN EN AVRUPAİ KENTİ”
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven Alanya’nın bu gün 78 farklı milletten insan yaşadığı ve 36 bin kişinin mülk sahibi olduğu, Türkiye’nin en Avrupai kenti olduğunu söyledi. Alanya’da sadece Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen vatandaşların barış, huzur ve mutluluk içinde yaşamadığını, Avrupa’nın hemen hemen bütün Ülkelerinden gelen yeni Alanyalılar da barış, huzur ve mutluluk içinde yaşadğını söyleyen Tanrıseven; " Şu renk cümbüşüne baktığımız zaman farklı farklı Ülkelerin bayrakları son derece güzel bir atmosferi yansıtıyor. Avrupa’da yabancı düşmanlığı ırkçılık yapanlar islamofobya düşünenler Alanya’daki bu barış, hoşgörü ve huzur ortamını görsünler. Türkiye’nin Avrupa’ya vereceği en güzel mesaj budur. Avrupalılar gelip kendi milletlerinden insanların Alanya’da Türk vatandaşları gibi özgür, mutlu olarak kamu hizmetlerden pay aldıklarını ve huzur içinde yaşadıklarını görmelerini diliyoruz” dedi.
YÜCEL “YENİ ALANYALILARIN BÜTÜN SORUNLARI YABANCILAR MECLİSİNDE ÇÖZÜLÜYOR”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise yaptığı konuşmada Alanya’da yaşayan yabancıların Alanya Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yabancılar Meclisi’nde bütün sorunlarının çözüldüğünü ve Yeni Alanyalıların barış ve huzur içinde yaşadığını söyledi. İskele Rıhtımda düzenlenen 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları coşku ve eğlence içersinde geçti. Kutlamalara Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Yaman, Fahri Konsoloslar ile birlikte çok sayıda yerli ve yabancı vatandaş katıldı.