Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri 2014” sahipleri belli oldu.
Ulusal Danışma Kurulu’nun yanı sıra her iki birimin yönetim kurulları, sunulan dosyaları inceleyerek bu yıl 18’incisi verilecek ödüllerin sahiplerini belirledi. Çevre değerlerinin korunması ve kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayabilmek, bu yönde ve alanda çalışan kişi kurum ve kuruluşları desteklemek amacıyla verilen Türkiye Ölçeğinde 2014 yılı Çevre Hizmet Ödülleri, “Haliç Can Suyu Projesi” ile İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü’ne,kullanım dışı kalan bir linyit maden ocağının rehabilite edilmesini içeren “Linyit Yatağının Zeytinyağına Dönüşmesi” projesi ile Zetay A.Ş.’ye verildi.
Antalya ölçeğinde 2014 yılı Çevre Hizmet Ödülü ise Antalya’da gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri kapsamında düzenlenen çevre etkinlikleri ile çevre bilincinin gelişmesine katkılarından dolayı “Göç Yolcuları”na verilirken, konaklama birimlerinde üretilen gri suyun geri dönüştürülerek sulama suyu olarak kullanılmasını sağlayan projeden dolayı Barut Sorgun Sensatori Oteli’ne verildi.
Akdeniz Üniversitesi ölçeğinde 2014 yılı Çevre Hizmet Ödülü verilmediği bildirildi.
Çevre Bilimleri konusunda gerçekleştirdiği uluslararası ölçekteki çalışmalar ve Türk-Alman Bilimsel İşbirliğine yaptığı katkılardan dolayı 2014 yılı Çevre Bilim Hizmet Ödülü Münih Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Harun Parlar’a, İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşunda görev alarak ülkemizde Çevre Mühendisliği Eğitimi’nin gelişmesi ve kurumsallaşması için yaptığı hizmetlerden dolayı 2014 yılı Çevre Bilim Hizmet Ödülü’nün Prof.Dr.Nevzat Kor’a verildiği belirtildi.
2014 yılı Çevre Bilim Hizmet Teşvik Ödülü ve 2014 yılı Çevre Hizmet Özel Ödülü’nün verilmediği açıklandı.
18.Çevre Hizmet Ödülleri, 21 Nisan 2015 tarihinde sahiplerine verileceği ifade edildi.