Akdeniz Üniversitesi(AÜ), 24-30 Mayıs 2015 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston şehrinde düzenlenen “NAFSA 2015 Uluslararası Eğitim Fuarı ve Konferansı”na katıldı.
Boston’da düzenlenen NAFSA Fuarı’nda Akdeniz Üniversitesi’ni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanı Aydın Özdemir ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Uzm. Nurgül Büyükkalay temsil etti.
Her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin farklı bir şehrinde düzenlenen, dünyanın en büyük eğitim fuarlarından biri olan ve ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği NAFSA Fuarı’na YÖK, ve Türkiye’den seçilen 4’ü devlet, 12’si vakıf olmak üzere toplam 16 üniversite katıldı.
Fuara davet edilen 4 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, Türkiye’den katılan diğer üniversiteler ile birlikte “Study in Turkey” çatısı altında yer alırken, dünyanın farklı coğrafyalarından birçok eğitim kurumu ve üniversitenin katıldığı fuarda üniversite temsilcileriyle ikili işbirliği ve Mevlana Değişim Programı anlaşmaları yapmak için temaslarda bulunma imkanı da doğduğu belirtildi.
NAFSA Boston Fuarı’nda Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Russian Academic Excellence Project" kapsamında fuara katılan Türk ve Rus üniversiteleri için, bu üniversiteler arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi konusunun ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildiği ifade edildi. Üniversite temsilcilerinin kurumlarını tanıttığı toplantıda, öncelikle diploma tanınırlığı ve ortak programlar yürütülmesi konusu tartışılarak, Mevlana Değişim Programı tanıtıldığı bildirildi. Toplantıda ayrıca, Mevlana Değişim Programı’nın Rusya ve Türkiye’deki üniversiteler arasında işbirliğinin kurulma açısından önemli bir araç olduğu vurgulandı.
ÜNİVERSİTE ADINA YARARLI KAZANIMLAR
Fuarda Akdeniz Üniversitesi’ni temsil eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, “Fuara katılımın sağlanmasıyla, dünya çapında yükseköğretim kurumlarını keşfetmek, potansiyel ortaklıklar kurmak, öğrenci ve personelimize gerçek anlamda uluslararası bir deneyim sağlayacak yeni işbirlikleri başlatmak için üniversitemiz adına çok yararlı kazanımlar elde edilmiştir” dedi.