Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, halk buluşmasını Fatih Mahallesi’nde sürdürdü.
İlk olarak mahalledeki Ak Parti seçim ofisini ziyaret eden Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra mahallelilerle evlerinde, sokaklarında ve işyerlerinde bir araya geldi. İlgiyle karşılanan Başkan Tütüncü, yaşlıları da evlerinde ziyaret etti. Tütüncü’nün, ziyaretiyle sevindirdiği isimlerden biri de Durmuş Ali Coşkun ve Gülsüm Coşkun çifti oldu. Ziyaret karşısında çok mutlu olan Gülsüm Nine, “80 Yaşımdayım. Evime ilk kez hükümet geldi” dedi. Tütüncü, ellerinden öptüğü Coşkun çiftinin talepleriyle yakından ilgileneceğini söyledi.
Son altı yılda Kepez’in dört bir tarafında olduğu gibi Fatih Mahallesi’nde de güzel değişimlere imza attıklarını söyleyen Tütüncü, “Bu güzel değişimin altında halkımızın desteği ve hayır duası var” dedi. Tütüncü, Fatih Mahallesi’nin en önemli sorununun mülkiyet problemi olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2B problemi, 30 yıldan bu yana devam eden ve probleminden dolayı 30-35 yıldır tapu bekleyen ama tapularını almayan hemşehrilerimiz vardı. 2009 seçimlerinde 2B çözeceğimizin sözünü vermiştik. 2012’de 2B problemini çözen kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçti. Böylece 2B problemi yaşanan yerlerde tapulama işlemlerinin önü açılmış oldu. Ölçüm ve kadastro çalışmaları yapıldı. 2014 yerel seçimlerinde ise 2B’den tapu bekleyen hak sahipleri tapularına kavuşacaklar, demiştik.Son 1 yılda tam 7 bine yakın hak sahibi, 2B’den tapularını aldı. Tapulama işlemleri devam ediyor. 2B’den tapu bekleyen her bir Kepezli tapusuna kavuşacak.”
VAKIF VE HAZİNE’DEN TAPULAR TAMAM
Fatih Mahallesi’nde, Vakıf ve Hazine arazilerinde gecekondusu olan hak sahiplerinin de tapu beklediğine değinen Tütüncü, “Bu hak sahipleri, bugüne kadar 2B’den dolayı tapularını alamamışlardı. 2B ortadan kalktı. Şimdi Vakıf arazileriyle ilgili takas çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Vakıf arazileri üzerinde gecekondusu olan bütün hemşehrilerimiz Vakıf arazisi probleminden kurtarıyor ve tapularına kavuşturuyoruz. Hazine arazilerinden tapu bekleyenler de hiç endişe etmesinler. Onlara da tapularını en güzel şekilde veriyoruz. Bugüne kadar nasıl 30 bine yakın Kepezli’ye tapulama işlemini gerçekleştirdiysek bugünden sonra tapulama işlemine devam edeceğiz ve bölgemizdeki tapu probleminin hepsini çözeceğiz” açıklamasını yaptı.
Başkan Hakan Tütüncü, tapu probleminin istismar edileceği uyarısında bulunarak, mahallelilere “Sadece seçim zamanlarında sizlerin yanlarına gelenler var. Yıllar yılı yaptıkları gibi yine tapu üzerinden siyaset yapacaklar. Bunu yaparken kimi zaman sizlerin içerisine korku salacaklar. Diyecekler ki, bu tapuları vermeyecekler. Bu söyleme inanmayın. Bu kardeşiniz, 6 yılda 30 bin tapu verdi. (23 bini hak sahipliğinden, 7 bini de 2B’den). Daha önce de bölgeye TOKİ yapacaklar, demişlerdi. Hani, TOKİ yapıldı mı? Yapılmadı. Şimdi bizimle doğru zeminde mücadele edemeyenler, unutmayınız ki, yalanlarla ve yanlışlarla sizleri sabote etmeye, kafalarınızı karıştırmaya devam edecekler. El lafına bakan, karıyı tez boşarmış, diye güzel bir söz var: El lafına bakanlardan olmayalım. Sizin başkanız Fatih Mahallesi’nde ve Kepez’in dört bir yanında eserleriyle, hizmetleriyle, verdiği 30 bin tapuyla memleketine, milletine, Kepezlilere hizmet ettiği ortada” şeklinde seslendi.
Başkan Tütüncü, mahallede yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle ilgili olarak ise, “2009’da belediye başkanı olmadan önce Fatih Mahallesi’nde bir tek sokakta sıcak asfalt yoktu. Mahalleye söz verdik ve 102 sokakta sıcak asfalt çalışması yaptık. Süleyman Demirel Okulu’nun, bahçesinin asfaltlanması, sınıflara klima takılması, bahçesinin genişletilmesi taleplerini karşıladık. Mahalleye güzel bir muhtar evi kazandırdık. Yeni dönemde alt ve üst yapı çalışmalarımızın devam edeceği mahalleye, içerisinde sentetik çim futbol sahasının ve basketbol sahasının olacağı semt spor sahası kazandıracağız” dedi.
2B probleminin çözülmesinden sonra bölgenin kamu yatırımlarıyla şenleneceğine dikkat çeken Tütüncü, “Fatih Mahallesi’nin yakınında Çamlıbel Mahallesi’nde 24 derslikli Anadolu Lisesi’nin yapılmasını sağladık. Artık bölgedeki çocuklarımız uzak yerlerdeki okullara gitmekten kurtulmuş olacak. Göçerler Mahallesi’nde, bin 400 dönümlük alana inşa edilecek olan 1000 yataklı Antalya şehir hastanesi, bölgeyi abat edecek. Burdur, Isparta’ya da hizmet verecek olan bu hastane bölgeyi şenlendirecek. Bu yıl içerisinde bu eserin temeli atılacak” ifadesini kullandı.
Halk buluşmasına Kepez Belediye Meclis üyeleri, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, AK Parti Kepez Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, Kepez Ak Parti İlçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile Fatih Mahalle Muhtarı Yunus Yıldız eşlik etti.