Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube yöneticileri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a Mozart’ın ‘Bir insanı asil kılan yüreğidir’ sözünün yazılı olduğu bir yağlıboya çalışması hediye etti.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyarette Alevi Bektaşi Federasyonu Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Kaya, Alevi Kültür Dernekleri Akdeniz Bölge Sorumlusu Kezban Kaya, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Kadın Kolları Başkanı Selvet Yeke, Başkan Yardımcısı Kamile Bilgici yer aldı. Yöneticiler, Başkan Uysal’a teşekkürlerini klasik plaketlerden farklı olarak yağlıboyayla yapılmış ve üzerinde Wolfgang Amadeus Mozart’ın ‘Bir insanı asil kılan yüreğidir’ sözünün yazılı olduğu bir çalışmayı hediye ederek dile getirdi.
Belediye Başkanı Uysal, Muratpaşa’da sadece farklı inanç gruplarına değil, engellilik, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, etnik köken ve siyasal düşünce gibi toplumda ayrışmaya neden olabilecek tüm refleksinin dışına çıkmak konusunda çok önemli aşamalar kaydettiklerini söyledi. Muratpaşa’nın da dahil olduğu coğrafyanın, antik Pamfilya’nın çok farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı yer olduğunu belirten Başkan Uysal, “Muratpaşamız’da, değişik inanç ve kültürlerden komşularımızla barış içinde yaşıyoruz. Bu barış ortamının harcı, çimentosu da kamu hizmetlerinde ayrımcılık reflekslerinin dışına çıkmaktır. Muratpaşamız’da da bunu büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum” diye konuştu.
Bununla birlikte Muratpaşa’da bütün inanç gruplarına cenaze hizmeti sunduklarını, camiler ve Muratpaşa’da bulunan 2’şer kilise ve cemevine hizmet sunduklarını anlatan Uysal, “Bu anlayış bir modeldir. Bu model altyapıyı, betonu insanın ihtiyacı olduğu ölçüde önemseyen ama asla ıskalamayan bir anlayıştır” dedi.