‘‘Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’’, 21-24 Mayıs tarihlerinde Burdur’da kapılarını açıyor.
Burdur Valiliği, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği destekleriyle gerçekleştirilecek olan ‘‘Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı”nda, küresel kuraklığın ve hayvan hastalıklarının getirdiği problemler, artan enerji girdileri, artan yem fiyatları, kalifiye işçi sıkıntısı, hayvansal ürünlerin çok düşük fiyatlara alıcı bulması, yetersiz ve verimi düşük damızlık hayvan sayısı gibi Türk hayvancılık sektörünün gelişimini engelleyen sorunlara teknolojik çözüm alternatifleri sunulacak.
Düzenlenecek ödüllü yarışmalar, ziyaretçilere yönelik renkli etkinliklerle üreticiler ve sektör temsilcilerinin yanı sıra Burdurlulara keyifli bir hafta sonu yaşatacak. Fuar kapsamında Geleneksel 11. Damızlık İnek Yarışması da yapılacak. Türk hayvancılık sektörünün gelişimini engelleyen sorunlara teknolojik çözüm alternatifleri sunulması hedeflenen fuarda, hayvan üreticileri arasında “Damızlık Honamlı Keçisi”, “Damızlık Kıl Keçisi”, “Damızlık Koç”, “Damızlık Teke” kategorilerinde yarışmalar düzenlenecek. Sektör dışı ziyaretçilerin bilgilendirilmesi adına ırk özelliklerinin de anlatılacağı etkinlikte, sahipleri tarafından geldikleri yörelere özgü şekilde süslenecek kuzular ise yarışmalar arasında en ilgi çeken bölümü oluşturacak. ‘‘Şampiyon Kuzular’’ yarışmasında dereceye giren yetiştiriciler, sürpriz hediyelerle ödüllendirilecek.