Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, simge eser, 200 dönümlük rekreasyon alanı, 1000 yataklı bölge hastanesi ve EXPO 2016 yolu yatırımlarıyla, 2B problemi çözülen Çankaya Mahallesi’nin değerini 3’e katlayacağını söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, halk buluşmaları kapsamında geçtiğimiz dönem tüm yollarının asfaltını, kaldırımını yaptığı, seyir terasını kazandırdığı Masa Dağı bölgesindeki Çankaya Mahallesi’ni ziyaret etti.
1 YILDA 5’NCİ ZİYARET
Evlerinde, sokaklarında, işyerlerinde vatandaşlarla görüşen Başkan Hakan Tütüncü, bazı mahalle sakinlerinin çay ikramı davetini de kırmadı. Masa Dağı’nda, yeşil alan içerisinde evleri olan vatandaşlarla da bir araya gelen Tütüncü, yeşil alan içerisinde kalan gecekonduların tapu probleminin çözümü için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Hakan Tütüncü, konuk olduğu Atakent Sitesi sakinlerini talebi olan iskan problemini de çözdüklerini kaydetti.
Samimi ve sıcak bir havada gerçekleşen halk buluşmasında Tütüncü, Çankaya Mahallesi’ne son 1 yılda sözünü verdikleri dev yatırımların yapım aşamasına geldiğini söyledi.Kepez’in, 500 bine yakın nüfusu, 66 mahallesi olduğunu anımsatan Tütüncü, son 1 yılda Çankaya Mahallesi’ni 5 kez ziyaret ettiğinin altını çizdi.
Tütüncü, Kepez’in ve Antalya’nın göz bebeği olan Çankaya’nın, hem havası, hem de manzarasıyla keyifli bir yaşam sunduğuna işaret ederek, "Mahallede yaşamayı keyifli hale getirecek, bölgeyi daha değerli kılacak çok önemli yatırımları 1. ve 2. dönemimizde yaptık, yapmaya da devam ediyoruz." Geçtiğimiz dönem mahallenin tüm yollarının asfaltını ve kaldırımını yaptıklarını, Antalya’nın ilk seyir terasını da bölgeye inşa ettiklerini kaydeden Tütüncü, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile mahalleye 16 derslikli yeni bir okul binası kazandırdıklarını anlattı.
DOĞALĞAZ, BÖLGE HASTANESİ VE EXPO2016 YOLU
Başkan Hakan Tütüncü, Çankaya Mahallesi’ne 2014’te sözünü verdikleri hizmetlerle ilgili de şunları söyledi. " 1. dönemimizde mahallenin en önemli talebi 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözümüydü. 2B problemi, AK Parti İktidarı’nın 2012’de çıkardığı bir yasa ile çözüldü. 2014’te Tapulama işlemlerini gerçekleştireceğiz, dedik ve Kepez’de 2B’de hak sahibi olan 6 bin 900 vatandaşlarımıza tapuları verilmeye başlandı. Şimdi Çankaya’da prestijli konutlar inşa ediliyor. Doğalgazı mahalleye getirme sözümüzü de tuttuk. Kepez’de doğalgazın geldiği 11. mahalle Çankaya oldu. Bölgede doğalgaz alt yapı evsel bağlantı çalışmaları tamamlandı.
Bölge hastanesi yapılacak, dedi yapılıyor. 2014 mahalli seçimlerinde Çankaya Mahallesi ile Göçerler Mahallesi arasına bölge hastanesi yapılacağını müjdelemiştik. Büyükşehir Belediyesi ile hastane alanının imar planlarını yaptık. Hastane alanının etrafındaki yolları açtık. Sağlık Bakanlığı, bölge hastanesini yatırım programına aldı. 1500 dönümlük alan içerisine 1000 yataklı, ileride 1500’e de çıkarılabilecek hastaneler kampüsü inşa edilecek. Çeşitli ihtisas hastanelerinin olacağı nitelikli bir sağlık yatırımı bölgeye ciddi bir değer kazandıracak. Mahallenin kuzey sınırından EXPO 2016 yolu geçecek. Korkuteli Kavşağı ile Havaalanı yolu Kavşağı arasında açılacak olan bu 60 metrelik yolda mahalleye sözümüzdü. Bu sözümüzü de yerine getirdik.İmar planları tamamlanan yolun açılmasının çalışmaları başladı. EXPO 2016 yolu, Çankaya Mahallesi’ni çok değerli kılacak bir yatırım oldu.
Önemli bir yeni yol açma çalışmamızda Çankaya İle Göçerler arasında yapıldı.Göçerler’i, Masa Dağı’na, Çankaya Mahallesi’ne bağlayan yolu da açtık. Bu yol Çankaya Mahallesi’nin şehir merkezi bağlantısı noktasında alternatif bir yol olacak. 1000 kamyon dolgu malzemesiyle ve dağları peynir gibi keserek bu yolu son 1 yılda bölgeye kazandırdık.
Antalya’nın simgesi Çankaya’ya yapılıyor . 2014 mahalli seçimlerinde, simge eser yapacağımızın sözünü vermiştik. Simge eserin yapılacağı mahalle de Çankaya. Mülkiyet problemi çözülen 200 dönümlük alanın içerisinde hem Antalya’ya simge olacak eseri ve rekreasyonu yapmak için çalışmaları başlattık. Eser için ulusal mimari projesi düzenliyoruz. Yarışma neticesinde Antalya’nın önemli cazibe merkezlerinden birisi olacak. 200 dönümlük bir yeşil alanı ve simge eseri bölgeye kazandıracağız.
DEĞERİNİ ÜÇE KATLAYACAK
Tütüncü, seyir terasının doğu kısmında Barış Manço Bulvarı’nda yeşil kuşak çalışması yapacaklarını, bölgeye taziye evi de kazandıracaklarını ifade etti. Çankaya’nın, en çok hizmet yağmurunu yağdırdıkları yerlerden birisi olduğuna işaret eden Başkan Tütüncü, "Çankaya Mahallesi’nde yapacak çok işimiz var. Planlama aşamasındaki yatırımları yapmak en önemli vazifemiz olacak. Yeni yatırımlar, mahallenin değerini 3’e katlayacak." ifadesini kullandı.
Kısa sürede bu kadar hizmetleri yapabilmenin güçlü bir hizmet üretme iradesini ve üstün bir çalışkanlığı gerektirdiğine vurgu yapan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı. "Çalışanlarımızla mükemmel bir ekibiz. Bu mükemmel ekip azimle, gayretle çalıştı ve bahsettiğim hizmetleri gerçekleştirdi. Çalışırken en önemli gayemiz; halkımızı güzel bir şehirde, mutlu olacakları bir ortamda yaşatmak oldu. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için azimle çalışmaya devam edeceğiz. Enerjimizi de gücümüzü halkımızdan alıyoruz. 7 gün 24 saat halkımızla birlikteyiz. Halkımızın desteği bizimle olduğu sürece çok daha büyük işlere imza atacağız."
Ziyarete eşlik eden Çankaya Mahalle Muhtarı Süleyman Doğru da yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti.Başkan Hakan Tütüncü, hasta ve taziye ziyaretlerinde de bulunarak acıları paylaştı.
Çankaya Mahallesi’ndeki halk buluşmasına, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, meclis üyeleri de katıldı.