Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği Başkanı Sami Demiray, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok’u ziyaret ederek “İşiten Türkiye Projesi” hakkında bilgi verdi.
Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği Başkanı Sami Demiray, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’u makamında ziyaret ederek “İşiten Türkiye Projesi” sayesinde Antalya’nın turizm potansiyelinin 12 aya uzanacağını anlattı.
Antalya’da işyerlerinde çalışanlara işaret dili eğitimi vermek istediklerini belirten Demiray, bu sayede şehre gelecek olan işitme engelli turistlere kaliteli hizmet verilmesini sağlayacaklarını ifade etti. Proje sayesinde dünyadaki 600 milyon işitme engellinin dikkatini Antalya’ya çekmeyi hedeflediklerini belirten Demiray, projenin sezon bitince işsiz kalan 400 bin kişiye de bir umut kapısı olacağını söyledi.
ANTALYA ESNAFINA KATKI
Projenin ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise, kente gelen işitme engellilerin zorluk çekmeden istediklerini söyleyebilecekleri ve esnafla iletişim kurabileceklerini belirtti. Projenin tüm turistik bölgelere hızla yayılması için hem Kültür ve Turizm Bakanlığı, hem de projeyi sunan Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği Başkanı Sami Demiray ile gerekli çalışmalara başlayacaklarını belirten Sevimçok, projeye gereken desteği vereceklerini belirtti. Sevimçok, “Antalya için çok önemli olan bu projeyi, biz de belirli aralıklarla destekleyerek, projenin içerisinde uygulayıcı olarak yer alacağız. Projenin pilot bölge olarak Antalya’da ‘İşiten Antalya’ olarak başlatılması ise Antalya’nın 12 ay turizmine ve Antalya esnafına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.