Dünyanın en büyük turizm fuarı Uluslararası Berlin Turizm Borsası’nda (ITB), Kaleiçi’ni bir marka olarak tanıtan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi’nin, uluslararası platformda tanıtımını sürdüreceklerini söyledi.
Muratpaşa Belediyesi, Uluslararası Berlin Turizm Borsası’na (ITB) katılarak, Kaleiçi’ni uluslararası düzeyde bir marka niteliğinde dünya turizmine sundu. Küba ve Barbados gibi ülkelerin standları ile yan yana olan Muratpaşa Belediyesi’nin Kaleiçi konseptli standı büyük ilgi gördü.
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal; fuar süresince, katılımcı 186 ülke ve ziyaretçilere, Kaleiçi’ni tanıtıp, davet etti.
KÜLTÜR TURİZMİNİN ÖNEMİ
Kaleiçi’nin, tarihi geçmişi ile kültür turizminde önemli bir noktada olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Uysal, “ Kaleiçi, dünya turizmine tanıtılması gereken bir ürün. Biz, Muratpaşa Belediyesi olarak, büyük turizm fuarlarında Kaleiçi’nin tanıtımını yapmayı sürdüreceğiz” dedi. Muratpaşa Belediyesi kafilesinde yer alan sanatçı İlke Türkdoğan da, kültürel aktivitelerle Kaleiçi’nin tanıtımına katkı koydu.
“MURATPAŞA PAMFILYA’DIR”
Radyo, tv ve internet üzerinden 30 ayrı dilde yayın yapan Deutsche Welle (DW) kanalına özel röportaj da veren Başkan Ümit Uysal; “Muratpaşa’da çok uluslu, çok kültürlü bir şekilde kardeşçe yaşıyoruz. Biz Pamfilya’yız. Biliyorsunuz Pamfilya, çok farklı kültürlerin barış içinde, bir arada yaşadığı yer demek. Biz Muratpaşa’da tam olarak Pamfilya’yız” şeklinde konuştu.
Başkan Uysal; Kaleiçi Rehberi ile Kaleiçi’nde izlenecek kültür turizm rotasını içeren özel haritayı da ziyaretçilere sundu.