Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü tarafından okul servis araçları sürücülerine güvenli sürücü eğitimi verildi.
Korkuteli Öğretmenevi’nde düzenlenen eğitimde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği Polis Memuru Mustafa Kural, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Okutucu, Bölge Trafik İstasyon Amirliği Baş Polis Musa Bilgin, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Hacer Pınar tarafından, öğrenci taşıyan minibüs sürücüleri bilgilendirdi.
Eğitimde sürücülere hız ihlalleri, takip mesafesi, durma, duraklama ve park etme, yolcu indirme, bindirme ve kuralları, emniyet kemeri kullanımı, geçme ve geçilme kuralları, şerit izleme ve şerit değiştirme kuralları gibi konularda da bilgiler verilirken, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Okutucu ise, öğrenci servisi araç sürücülerini, taşıma esnasında uyulması gereken davranışlar ve kurallar, trafik kazalarının meydana geliş nedeni ve alınacak tedbirler, trafik kazalarında insan faktörü, trafik kazalarının nedenleri ve okul taşıtı standartları konusunda bilgilendirdi.
Yapılan kontrollerde, araçları işleten şahısların uyması gereken kuralların ve araç üzerinde olması gereken donanımlar ve belgelerin her zaman hazır olması gerektiğini vurgulayan Okutucu, sürücüleri, araçların arkasında ’Okul Taşıtı’ yazısı kapsayan numunesine uygun renk, ebat ve şekilde reflektif bir kuşak bulundurmaları, öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 santimetre çapında kırmızı ışık veren ’Dur’ yazılı lambanın bulundurulması, camların sabit olması, kapıların otomatik olması, her öğrenci için bir emniyet kemeri bulundurulması, koltuk sayısı kadar öğrenci taşınması, ayakta öğrenci taşımacılığı yapılmaması ve öğrencilerin taşımakla görevlendirilen aracın öğrenci taşırken başka yolcu almaması konularında uyardı.
Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Hacer Pınar ise sürücülere ilk yardım konusunda bilgiler verdi. Pınar, "Kaza esnasında yaralı bir kimseyi kımıldatmayın. Trafik kazası, iş kazası, kalp krizi, nefes alamama, kanamalı yaralanmalar, zehirlenmeler, intihar, yangın ve doğal afetler gibi durumlarda 112’yi arayın" dedi.