Korkuteli ilçesinde ilk olarak Çomaklı ve Yelten mahallesinde gerçekleşen “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı” projesi devam ediyor. “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı” projesi kapsamında ilçeye bağlı Esenyurt mahallesinde traktör sürücüleri bilgilendirildi. Traktör sürücülerine Jandarma ve polis reflektör konusunda uyarılarda bulundu
Seminerde Bölge Trafik istasyon amirliğinde görevli Polis Memuru Musa Bilgin, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz tarafından bilgiler verildi.
Esenyurt mahalle kahvehanesinde gerçekleşen seminerde, Polis memuru Musa Bilgin ve Jandarma Trafik tim Komutanı Zeki Kaygusuz, özellikle traktör sürücülerinin tepe lambası ve reflektör kullanmasını, yolculuk esnasında teker üstüne oturmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
Bölge Trafik istasyon amirliğinde görevli Polis Memuru Bilgin, “2013-2014 yıllarında ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanan “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi” ile, başta traktörler olmak üzere karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının kullanıcılarının trafik kuralları hakkında bilgilendirilmesi, güvenli sürüş tekniklerinin benimsetilmesi, doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, araçları kullananların aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dâhil etmesinin sağlanması, sürücülerin karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması amaçlanıyor” dedi.
Seminer sonunda Jandarma ekipleri “Güvenli Traktör Kullanımı” konusundaki vatandaşlara broşür dağıttı.