Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan üç boyutlu kat-ı sanatı kursu yoğun ilgi görüyor.
Kat-ı sanatı öğretmeni Maide Dai Zengin tarafından açılan ve 14 kursiyerin katıldığı kursun 248 saat süreceği belirtilirken, kursu ziyaret eden Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, katılımlardan dolayı kursiyerlere teşekkür etti.
Temel seviyede açılan kat’ı (kağıt oyma) kursuna katılanların kurs sonunda tasarım sektöründe, küçük veya büyük ölçekli işletmelerde, turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan işletmelerde, geleneksel el sanatları onarma koruma çalışmalarında, müzelerde çalışabileceklerini ifade eden Maide Dai Zengin, "Kat-ı sanatı öncelikle kitap sanatıdır. Eskinin zarif insanları kitap kapaklarını, sayfalarını, el yazmalarını süslemek için katı’ sanatından da yararlanmışlardır. Ayrıca hat levhalarda ve yazı çekmecelerinde de kullanılmıştır. Kat-ı bugün kitap içlerinde ve kapaklarda kullanılmıyor ancak çok güzel tablolar hazırlanıyor" dedi.