Konyaaltı Belediyesi, Gürsu Mahallesi KOSHİM’de verdiği kütüphane hizmeti ile vatandaşların, özellikle de öğrencilerin araştırma ve bilgi ihtiyacını karşılıyor.
14 bin kitabı bünyesinde barındıran Konyaaltı Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanesi, okumaya teşvik etmek, geçerli, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmayı sağlamak amacıyla hizmetlerini sürdürüyor. Bilgi Erişim Merkezi ile de öğrencilere internet erişimi, bilgisayarda ödev hazırlama, bilgiyi analiz edip proje ve performans görevlerine yansıtma, çıktı alabilme imkanı sunuluyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, amaçlarının çocuklara kitap okumayı sevdirmek olduğunu, geçtiğimiz aylarda hizmete açılan KOSHİM ile bir çok sosyal hizmeti de tek çatı altında topladıklarını ifade etti. Başkan Muhittin Böcek, 14 bin kitap mevcudu bulunan kütüphaneyle her ay yüzlerce öğrenciyi kitapla buluşturduklarını belirterek, çocuklara kütüphane alışkanlığı kazandırmak, kütüphane kullanımı hakkında bilgi vermek ve kitap okumanın önemini anlatmak istediklerini kaydetti.
KOSHİM’de kütüphaneyi ziyaret eden son öğrenci grubu ise Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencileri oldu.