Antalya’da 10 yaşındaki Ayşe Özen, babasının dağdan bulduğu yavru tavşanın keçi sütü ile besleyerek hayata tutunmasını sağladı. Özen, gelişimini tamamladıktan sonra tavşanı yaban hayatına bırakacak.
Korkuteli İlçesine bağlı Güzle Mahallesinin 1600 rakımlı Ardıç Dağı mevkiinde küçükbaş hayvanlarını otlatan Hasan Özen, kayalık alanda hareketsiz şekilde yatan bir yaban tavşanı gördü. Tavşanın yeni doğduğunu ve annesi tarafından terk edildiğini anlayan Özen, bir süre çevrede yuva aradı. Yuvadan bir iz bulamayan Özen, gözleri dahi açılmayan tavşanı evine götürdü. Sıcak bir yuvaya kavuşan tavşan yavrusunun bakımını ise küçük Ayşe üstlendi. Süt içemeyen minik yavruyu Ayşe, enjektörle besledi. Doğumunun üzerinden yaklaşık 20 günü geride bırakan minik yavru, bugün Ayşe’nin elinden hem ekmek yiyor hem de süt içiyor.
KEÇİ SÜTÜ İLE BESLEDİ
Babasının getirdiği tavşanı bir bebek gibi beslediğini ve hayata tutunmasını sağladığını aktaran Ayşe Özen, “ 20 gün önce gelen tavşanı odamda bir kutu içinde baktım. Beslenmesini enjektör yardımıyla keçi sütü yaptım. Zaten bir çok beslediği hayvanım var ama en sevdiğim bu küçük tavşan. Onu, ben büyüttüm. Eğer babam dağdan eve getirmeseydi, yırtıcı hayvanlara yem olacaktı. Artık elimden ekmek yiyip, süt içiyor. Büyümesini tamamladıktan sonra doğal yaşamına geri bırakacağız” dedi.