Antalya’nın Kumluca ilçesinde Regaip Kandili dolayısıyla gerçekleştirilen programda Serdar Tuncer şiir dinletisi ve Antalya Müftüsü Osman Artan tarafından sohbet gerçekleştirildi.
Kumluca Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programa ilçe Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından ilahi okunduktan sonra Antalya Müftüsü Osman Artan’nın Regaip Kandili ile ilgili sohbeti izlendi.
Regaip Kandili’nin, İslam dünyasında üç aylar olarak bilinen kutsal ayların başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade eden Artan, “Regaip, kelime anlamı olarak rağbet edilen, kıymetli olan demektir. Gelin biz de bu anlama uygun hareket edelim. Bu üç ayların başlangıcında, bugünlere kıymet verelim, rağbet edelim” dedi.
Sohbetin ardından sunucu Serdar Tuncer şiirler okuyarak, Peygamber Efendimizin hayatından yaşanmış olayları ve insan hayatında olması gereken iyi halleri anlattı.
Program sonunda, Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, gecenin anısına Serdar Tuncer’e hediye verildi.